Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Βρογχίτιδα – λοίμωξη αναπνευστικού

today5 Φεβρουαρίου, 2019

Background
share close
Από τα βιβλίο μου “Οδηγός Αυτοθεραπείας”
Κυκλοφόρησε με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου – ebook στο Kobo.com το νέο μου ελληνικό βιβλίο “Οδηγός Αυτοθεραπείας” 400 σελίδων (230 σελίδες μεγαλύτερο από το προηγούμενο ελληνικό βιβλίο “Αυτοβελονισμός και Άλλες Μέθοδοι Αυτοθεραπείας”).
Το βρίσκετε στην ηλεκτρονική δ/νση

Με τη χάρτινη μορφή του το βρίσκετε από εμένα, τηλ 6983511330

Το βιβλίο συνοδεύεται από  ελεύθερο βίντεο στο youtube   όπου βλέπετε πως γίνεται ο αυτοβελονισμός και πως βρίσκετε τα σημεία που αναφέρω στο παρακάτω κείμενο.

 

Σε βρογχίτιδα-λοίμωξη αναπνευστικού (απόχρεμψη πτυέλων, βήχας και συχνά πυρετός) το κύριο βελονιστικό σημείο είναι το Π 5, και συμπληρωματικά ο γενικός κύκλος τόνωσης του ανοσοποιητικού. Αν υπάρχει πυρετός ή βαρύ κεφάλι ή κεφαλαλγί, βελονίζουμε και το Έξτρα 1.

Αν ο ιατρός διαγνώσει τραχειοβρογχίτιδα, μπορούμε επιπρόσθετα να βελονίσουμε αμφοτεροπλεύρως του στέρνου τα επώδυνα (πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας) σημεία ή στο σημείο όπου νιώθουμε βάρος.

Σε εντοπισμένη αναπνευστική λοίμωξη βελονίζουμε (εκτονώνουμε) και τοπικά στο δέρμα που νοητά βρίσκεται πάνω από την περιοχή της λοίμωξης.

Χρήσιμο είναι και το σημείο ΑΣ 17.

Εάν φοβάστε να  πάρετε αντιβίωση, τότε να θυμάστε ότι ο βελονισμός μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα με τη φαρμακευτική αγωγή για γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα. Θυμηθείτε και τις βεντούζες. Συνήθως οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι βρογχίτιδες χρειάζονται ζέστη και ξεκούραση, άρα μείνετε σε ζεστό χώρο, αναπαυτείτε, είναι πολύ σημαντική η ανάπαυση, κουκουλωθείτε, κάντε ζεστό μπάνιο, μετά όμως προσέξτε τα ρεύματα αέρος. Όταν ζεσταίνεται κανείς, ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και τότε είναι ευάλωτος σε ρεύματα αέρος.
Το φαγητό σας να είναι ζεστό, να προτιμάτε τις σούπες, καλύτερα είναι να πίνετε-τρώτε μόνο το υγρό μέρος από τις σούπες, όχι τα στερεά. Διαλέξτε οποιασδήποτε σούπα, είτε από κρέας, είτε από λαχανικά, είτε από ζυμαρικά, είτε από ψάρι, είτε από όσπρια. Το καλύτερο είναι σούπα από βιολογικό κοτόπουλο ή από αρνάκι ή κατσικάκι.
Να τρώτε λίγο, να προτιμάτε επίσης τους χυμούς από φρούτα της εποχής, όχι όμως από μήλα ή μπανάνες , συνήθως οι βρογχίτιδες-λοιμώξεις αναπνευστικού συμβαίνουν το χειμώνα οπότε υπάρχουν τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Τέλος όπως πάντα προσπαθήστε να κάνετε όσο λιγότερες σκέψεις. Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις, διώξτε το θυμό, διώξτε τα αρνητικά συναισθήματα, να σκέφτεστε μόνο θετικά και να ευλογείτε το Θεό που υπάρχετε-αναπνέετε-περπατάτε-μιλάτε.

Σημαντικά βελονιστικά σημεία: Π 5, Σ 36, ΑΣ 17.

Βότανα: τσάι του βουνού, θυμάρι, βήχιο, φασκόμηλο, χαμομήλι, σκόρδο, υπερικό, βερμπένα, αλθαία, ευκάλυπτο, φλισκούνι, ρίγανη, μαρούβιο (marrubium vulgare), κριθάρι, πνευμονική, μάραθος, τίλιο, σαμπούκος, βερμπάσκο, λαδανιά, ελιά, λιναρόσπορος.

Παραδείγματα: α. έγχυμα από θυμάρι (3 φορές ημερησίως), μπορείτε να το γλυκάνετε με λίγο μέλι.

β. έγχυμα (3 φορές ημερησίως), 20g σε 1 lt νερό.

γ. έγχυμα 2,5 κονιορτοποιημένων φύλλων ευκαλύπτου (3 φορές ημερησίως), έως 7 μέρες.

Γιατροσόφια: α. έγχυμα από άνθη αμυγδαλιάς, 4 φορές ημερησίως προ φαγητού.

β. στο μπλέντερ ή στον αποχυμωτή βάζουμε 10 φρέσκα κρεμμυδάκια. Σουρώνουμε και πίνουμε ανά 2ωρο μισή κουταλιά του γλυκού από το χυμό

γ. τοποθετείστε λεπτοκομμένες σκελίδες σκόρδου στις πατούσες, τις αλλάζετε ανά 24ωρο.

δ. σε βήχα: σε ένα φλιτζάνι νερό βράζουμε 3 κουτ. της σούπας λιναρόσπορους μέχρι το διάλυμα να γίνει παχύρρευστο (οι λιναρόσποροι όταν βράζουν παράγουν παχιά γέλη). Προσθέτουμε συνολικά 3 κουτ. της σούπας λεμόνι και μέλι. Πίνουμε 1 κουτ. της σούπας δύο φορές ημερησίως.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%