Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (παραπάρεση, παραπληγία, τετραπάρεση, τετραπληγία)

today16 Μαρτίου, 2016

Background
share close

Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (παραπάρεση, παραπληγία, τετραπάρεση, τετραπληγία)

Στις ΗΠΑ κάθε χρόνο έχουν 10.000 νέες περιπτώσεις κακώσεων νωτιαίου μυελού, με συνολικό αριθμό ασθενών 200.000 και κόστος 4 δις $ ετησίως (έρευνα του 1992). Για την Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε αντίστοιχα στοιχεία, λαμβάνοντας όμως υπόψη τα πολλά τροχαία ατυχήματα, που συνήθως αφορούν νέα άτομα, συμπεραίνουμε ότι οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού αποτελούν μία μεγάλη πληγή για τις Ελληνικές οικογένειες και την οικονομία.
Κάκωση-τραυματισμός νωτιαίου μυελού σημαίνει ότι υπάρχει μειωμένη έως ανύπαρκτη κινητικότητα και αισθητικότητα στα άκρα με διαταραχές στην ούρηση και αφόδευση.
Εάν στο ευρύτερο περιβάλλον σας συμβεί παρόμοιο ατύχημα, εκτός από το οργανωμένο νοσοκομείο καλό θα ήταν να απευθυνθείτε και σε έναν εξειδικευμένο βελονιστή.
Υπάρχει ένα άρθρο του ιατρικού περιοδικού Journal of Traditional Chinese Medicine 16 (2): 134-137, 1996, με τίτλο Acupuncture Treatment of Complete Traumatic Paraplegia, Analysis of 261 Cases (Ανάλυση 261 ασθενών πασχόντων από πλήρη παραπληγία μετά από τραυματισμό, που αντιμετωπίσθηκαν με βελονισμό), που αναφέρει 8 περιπτώσεις (3,1%) ουσιαστικά θεραπευθείσες, 92 (35,2%) σημαντικά βελτιωμένες, 149 (57,1%) βελτιωμένες και 12 (5%) χωρίς βελτίωση. Συνολική αποτελεσματικότητα 95%. Οι συγγραφείς στα τελικά τους σχόλια αναφέρουν ότι ο βελονισμός πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό, ώστε η αναγεννητική διαδικασία του νευρικού ιστού να έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχής.
Υπάρχουν άρθρα που υποστηρίζουν ότι ο βελονισμός βελτιώνει το οίδημα: Unfallchirurgie 1983 Dec; 9 (6): 308-13, J.Altern Complement Med. 2002 Jun; 8(3): 341-9. Όταν βελτιώνεται το οίδημα των πρώτων ημερών του νωτιαίου μυελού, τότε επιζούν περισσότερα νευρικά κύτταρα με αποτέλεσμα μικρότερη αναπηρία.
Ως αρχική, άμεση θεραπεία προτείνεται 1ον η τοποθέτηση μιας βελόνας στη μέση γραμμή της ραχιαίας επιφάνειας του επιπέδου της σπονδυλικής στήλης που αντιστοιχεί στην κάκωση του νωτιαίου μυελού και 2ον ο βελονισμός του σημείου Ν 1.
Προσοχή: το σημείο του αυχένα, της πλάτης ή της μέσης που θα τοποθετηθεί η βελόνα είναι πολύ επώδυνο και εσείς απαγορεύεται να ψηλαφάτε ή να κινείτε τη σπονδυλική στήλη σε ασθενή με κάκωση νωτιαίου μυελού. Εάν δεν υπάρχει ειδική βελόνα, τότε χρησιμοποιήστε βελόνας ινσουλίνης. Στους παραπληγικούς ο γενικός κύκλος τόνωσης του ανοσοποιητικού, (Σ 36, Σπ 1, Σπ 4), είναι πολύ ωφέλιμος, όμως στον κύκλο και μάλιστα στην αρχή του θα συμπεριλάβετε το σημείο Σ 31. Σε πάρεση, παράλυση χεριού εφαρμόστε τις οδηγίες για τα άνω άκρα στο εγκεφαλικό.
Για το δυνάμωμα του χεριού, όταν πάσχει μόνο το χέρι, ακολουθούμε τον παρακάτω κύκλο συνεδριών (μετά από κάθε συνεδρία ακολουθεί μία μέρα χωρίς βελονισμό):
Στις πρώτες τρεις συνεδρίες βελονίζουμε το σημείο Κ 1 που βρίσκεται στη γούβα του κέντρου του τριχωτού της μασχάλης.
Στις επόμενες τρεις συνεδρίες βελονίζουμε το σημείο Περ 6, στις επόμενες τρεις συνεδρίες βελονίζουμε το σημείο Περ 9.
Στις επόμενες τρεις συνεδρίες βελονίζουμε το σημείο ΠΕ 4 που βρίσκεται στη ραχιαία επιφάνεια της παλάμης, στη γωνία (μεγάλη γούβα) που σχηματίζεται από την προέκταση των ευθειών των δαχτύλων αντίχειρα και δείκτη όταν είναι σε έκταση πλήρως ανοιγμένα.
Στις επόμενες τρεις συνεδρίες βελονίζουμε το σημείο ΤΘ 1.
Στις επόμενες τρεις συνεδρίες βελονίζουμε το σημείο ΤΘ 5, τόνωση.

Τις βελόνες σε όλα τα σημεία θα τις βάζετε κάθετα στο δέρμα εάν αυτό είναι δυνατό.
Μην το ρίξετε στο φαγητό, εκτονωθείτε χαλαρώνοντας. (ΑΣ 17, Έξτρα 1).N 1 π π Μην το βάζετε κάτω, θαύματα συμβαίνουν καθημερινά, προκαλέστε τα δουλεύοντας με προσευχή, νηστεία και αυτο-ύπνωση.
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: τοπικά στη μέση γραμμή της ράχης στο επίπεδο της βλάβης και το Ν 1.
Βότανα: υπερικό, δενδρολίβανο, βρώμη, βερμπένα, θρούμπι, θυμάρι.
Παράδειγμα: έγχυμα υπερικού.
Γιατροσόφια: α. αυτο-υπνωτιστείτε τοποθετώντας στη θέση του τραυματισμένου τον υγιή νωτιαίο μυελό που είχατε σε μικρότερη ηλικία π.χ. 5 ετών.
β. οξυζενέ. οξυζενέ 35% food grade certified: Διαλύετε το οξυζενέ 35% σε ένα γυάλινο ποτήρι που περιέχει water for injection (απεσταγμένο, όχι απιονισμένο νερό). Για κάθε όγκο σταγόνων προσθέτετε 11 όγκους water for injection, δηλαδή 10ml σταγόνες τις διαλύετε σε 110ml water for injection. Ουσιαστικά πρέπει να το μετατρέψετε σε οξυζενέ 3%. Μέχρι 5 σταγόνες μπορείτε να τις διαλύετε σε 150ml water for injection. Χρησιμοποιήστε μόνο γυάλινο σταγονόμετρο. Υποχρεωτικά πίνετε το διάλυμα νηστικοί, τουλάχιστον 1 ώρα προ φαγητού και 3 ώρες μετά από φαγητό και τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθείτε.
Ημέρα
Αριθμός σταγόνων
Φορές ημερησίως

3
3

4
3

5
3

6
3

7
3

8
3

9
3

10
3

12
3
10η
14
3
11η
16
3
12η
18
3
13η
20
3
14η
22
3
15η
24
3
16η
25
3
Οι καρκινοπαθείς συνεχίζουν να πίνουν 25 σταγόνες 3 φορές ημερησίως για ακόμη 45 μέρες, μετά πίνουν 2 φορές ημερησίως και σταδιακά διακόπτουν τη θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 6 μήνες, αναλόγως της πορείας της νόσου.
Η θεραπεία αυτή απαγορεύεται σε όσους έχουν μεταμοσχευμένο ιστό ή όργανο (κίνδυνος απόρριψης).
Βοηθάει η λήψη βιτ. Ε και κεφίρ (acidophilus).
Για άλλες παθήσεις λιγότερο σοβαρές κυκλοφορούν διάφορα πρωτόκολλα στο internet, π.χ. Μετά την 3η μέρα παραμένετε στις 5 σταγόνες 3 φορές ημερησίως ανάλογα με τη βαρύτητα και μέχρι την εξάλειψη της νόσου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.foodgrade-HYPERLINK “http://www.foodgrade-hydrogenperoxide.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/thetruthaboutfghp.pdf”hydrogenperoxide.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/thetruthaboutfghp.pdf
ή http://iasis4all.wordpress.com/2014/07/09/odhgies-gia-posimo-oxyzene/ (στα Ελληνικά).

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%