Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Μυωπία Καταρράκτης Ξηροφθαλμία

today4 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Τα προβλήματα της μυωπίας και του καταρράκτη δεν είναι απλά, ενώ της ξηροφθαλμίας  αντιμετωπίζονται συνήθως εύκολα. Προσπαθήστε να τα αντιμετωπίσετε στο αρχικό τους στάδιο.
Για τη μυωπία το σημείο που πρέπει επανειλημμένως (να έχετε υπομονή) να βελονιστεί (τόνωση) είναι το ΧΚ 31 και μετά τα Ν1 και Ν3, για τον καταρράκτη και την ξηροφθαλμία τα: ΤΘ 23, ΟΚ 2 και Έξτρα 1.
Συνιστάται η αποφυγή τηλεόρασης, υπολογιστών, νυκτερινής οδήγησης και παρουσίας σε χώρους με έντονο φωτισμό ή με μολυσμένη-βαριά ατμόσφαιρα.
Κατά τη διάρκεια του διαβάσματος να υπάρχει ικανοποιητικός φωτισμός του βιβλίου από αριστερά για τους δεξιόχειρες και αντίστροφα για τους αριστερόχειρες.
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: ΧΚ 31, ΤΘ 23.
Βότανα: απήγανος, καρότο, μύρτιλλο, θυμάρι, δενδρολίβανο, ηλίανθος, χαμομήλι, χελιδώνιο, άνηθος, τσουκνίδα, πεντάνευρο, βερονίκη (veronica officinalis), μαρούλι.
Παραδείγματα: α. έγχυμα 1/2 κουταλάκι του γλυκού απήγανου, ώς 3 φορές ημερησίως.
β. έγχυμα δενδρολίβανου.
γ. καθημερινά χυμό 4 καρότων το πρωί και 4 το βράδυ.
δ. μία χούφτα ωμούς ηλιόσπορους ή φύτρα ηλιόσπορων.

Γιατροσόφια για μυωπία: α. κινήσεις ματιών μετά από κάθε ώρα computer ή κούρασης.
Ασκήσεις ματιών, ψάξτε το στο διαδίκτυο είναι σημαντικό. Τακτικό ανοιγόκλειμα για να υγραίνονται τα μάτια, ακούμπισμα των παλαμών πάνω στα βλέφαρα χωρίς να πιέζονται τα μάτια. Να βλέπετε μακριά και να προσπαθείτε να παρατηρείτε το πλαϊνό του οπτικού πεδίου. Πάνω από 3 δευτερόλεπτα μην εστιάζεστε σε αυτό που βλέπετε με το κέντρο του οπτικού σας πεδίου. Εξασκηθείτε στο ζουμ παρατηρώντας τον αντίχειρά σας με τεντωμένο χέρι και σιγά σιγά φέρνοντάς τον προς τη μύτη σας, κάντε και την αντίθετη κίνηση παρατηρώντας από κοντά προς μακρυά. Με ακίνητο το κεφάλι παρακολουθείτε για 2 λεπτά όσο δυνατό πιο γρήγορα, τη γραμμή ενός νοερού οριζοντιωμένου οκτώ εναλλάξ με ενός σταυρού.
β. 3 σταγόνες χλιαρού εγχύματος ύσσωπου στο κάθε μάτι.
γ. στην  μπανιέρα ρίχνουμε ενισχυμένο (500g σε 2 λίτρα νερό) αφέψημα δενδρολίβανου και απολαμβάνουμε το λουτρό μας για 15 λεπτά.
δ. το περπάτημα ή το παιχνίδι στην ύπαιθρο έχοντας τη δυνατότητα να βλέπετε μακρυά βοηθά.

Γιατροσόφια για καταρράκτη: α. μέλι βιολογικό, 1-2 σταγόνες στο πάσχων μάτι 2 φορές ημερησίως.
β. χυμό λουλουδιών κολοκύθας πάνω στα βλέφαρα 2 φορές ημερησίως.
γ. καθημερινή βρώση μίας χούφτας μύρτιλλου.
δ. σταγόνες χλιαρού χυμού μελίλωτου, 3 σε κάθε μάτι.
ε. ψήνουμε τσόφλια αυγών πελαργού, τα θρυμματίζουμε καλά και από τη σκόνη αυτή ρίχνουμε λίγη στα μάτια (Καλόγηρος-πατέρας Γυμνάσιος Λαυριώτης).
στ. αλοιφή μείγματος χυμού χελιδώνιου (σπάζοντας το βλαστό και τα φύλλα βγαίνει πηχτός χυμός) με ίση ποσότητα μελιού, ίσως χρειαστεί και λίγο ζέσταμα του μείγματος. Χλιαρή βάζετε λίγη αλοιφή πάνω στα βλέφαρα. Μία φορά ημερησίως.
ζ. σκόρδο, τρώτε 2-3 σκελίδες ημερησίως
η. τρώτε σπανάκι.
θ. ασκήσεις ματιών, όπως στη μυωπία.

melilotus-indicus-3

melilotus-graecus

melilotus-graecus-1

melilotus-graecus-2

melilotus-graecus-3

melilotus-graecus-5

melilotus-indicus

melilotus-indicus-2

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%