Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Έρπης ζωστήρας

Έρπης ζωστήρας

Όποιος δεν πόνεσε δεν κατάλαβε πόσο υποφέρουν οι ασθενείς με πόνους. Από τους χειρότερους πόνους είναι αυτοί του έρπητα ζωστήρα. Ο βελονισμός σαφώς μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των πόνων από την ιογενή αυτή νόσο.
Συνιστώ το Σ 36, τόνωση,σημεία τοπικά οριακά δίπλα στα εξανθήματα (όχι πάνω από τέσσερα) και βελονισμό της σπονδυλικής στήλης.
Βελονίστε το επίπεδο της σπονδυλικής στήλης από όπου προέρχονται τα νεύρα που νευρώνουν την περιοχή του εξανθήματος και όπου βρίσκονται τα προσβεβλημένα από τον ιό νωτιαία γάγγλια. Απλοϊκά εάν είναι στο θώρακα το εξάνθημα θα βελονίσουμε τη μέση γραμμή της σπονδυλικής στήλης στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο με αυτό του εξανθήματος. Τις πιο πολλές φορές το εξάνθημα φτάνει στη μέση γραμμή της σπονδυλικής στήλης, οπότε εκεί είναι το επίπεδο που θα βελονίσετε. Να επιλέγετε το χαμηλότερο σημείο που αντιστοιχεί στο εξάνθημα που φτάνει ώς τη μέση γραμμή της σπονδυλικής στήλης.
Θα πρέπει να ακολουθήσετε το γενικό κύκλο τόνωσης του ανοσοποιητικού (Σ 36, Σπ 1, Σπ 4). Οπωσδήποτε θα βελονίσετε εναλλάξ ένα από τα τέσσερα σημεία χαλάρωσης (ΑΣ 17, Έξτρα 1, Περ 6, ΤΘ 23) και θα δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην ενσυνείδητη χαλάρωση που περιγράφεται στην ενότητα χαλάρωση. Μέχρι να σταματήσουν οι έντονοι πόνοι να κάνετε κάθε μέρα βελονισμό. Αποφυγή οποιαδήποτε τροφής που γλυκίζει είτε περιέχει ζάχαρη είτε όχι. Οι ιοί και τα μικρόβια τρέφονται με τις γλυκαντικές τροφές.
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: Σ 36 και σημείο στη μέση γραμμή της σποδυλικής στήλης.
Βότανα: υπερικό, μελισσόχορτο, θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο, λαδανιά, φασκόμηλο, γλυκόριζα, αστράγαλος, μέντα, πεντάνευρο, τρίχρωμη βιόλα. Τα ίδια βότανα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε αλοιφή.
Παράδειγμα: έγχυμα υπερικού.
Γιατροσόφια: α. συνεχείς επαλείψεις με βαλσαμόλαδο.
β. συχνές επαλείψεις με χυμό λεμονιού.
γ. σε φαγούρα, κατάπλασμα, από χυμό ενός καρότου.
δ. πόσιμο οξυζενέ.