Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Έρπης ζωστήρας

today10 Μαΐου, 2016

Background
share close

Έρπης ζωστήρας

Όποιος δεν πόνεσε δεν κατάλαβε πόσο υποφέρουν οι ασθενείς με πόνους. Από τους χειρότερους πόνους είναι αυτοί του έρπητα ζωστήρα. Ο βελονισμός σαφώς μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των πόνων από την ιογενή αυτή νόσο.
Συνιστώ το Σ 36, τόνωση,σημεία τοπικά οριακά δίπλα στα εξανθήματα (όχι πάνω από τέσσερα) και βελονισμό της σπονδυλικής στήλης.
Βελονίστε το επίπεδο της σπονδυλικής στήλης από όπου προέρχονται τα νεύρα που νευρώνουν την περιοχή του εξανθήματος και όπου βρίσκονται τα προσβεβλημένα από τον ιό νωτιαία γάγγλια. Απλοϊκά εάν είναι στο θώρακα το εξάνθημα θα βελονίσουμε τη μέση γραμμή της σπονδυλικής στήλης στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο με αυτό του εξανθήματος. Τις πιο πολλές φορές το εξάνθημα φτάνει στη μέση γραμμή της σπονδυλικής στήλης, οπότε εκεί είναι το επίπεδο που θα βελονίσετε. Να επιλέγετε το χαμηλότερο σημείο που αντιστοιχεί στο εξάνθημα που φτάνει ώς τη μέση γραμμή της σπονδυλικής στήλης.
Θα πρέπει να ακολουθήσετε το γενικό κύκλο τόνωσης του ανοσοποιητικού (Σ 36, Σπ 1, Σπ 4). Οπωσδήποτε θα βελονίσετε εναλλάξ ένα από τα τέσσερα σημεία χαλάρωσης (ΑΣ 17, Έξτρα 1, Περ 6, ΤΘ 23) και θα δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην ενσυνείδητη χαλάρωση που περιγράφεται στην ενότητα χαλάρωση. Μέχρι να σταματήσουν οι έντονοι πόνοι να κάνετε κάθε μέρα βελονισμό. Αποφυγή οποιαδήποτε τροφής που γλυκίζει είτε περιέχει ζάχαρη είτε όχι. Οι ιοί και τα μικρόβια τρέφονται με τις γλυκαντικές τροφές.
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: Σ 36 και σημείο στη μέση γραμμή της σποδυλικής στήλης.
Βότανα: υπερικό, μελισσόχορτο, θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο, λαδανιά, φασκόμηλο, γλυκόριζα, αστράγαλος, μέντα, πεντάνευρο, τρίχρωμη βιόλα. Τα ίδια βότανα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε αλοιφή.
Παράδειγμα: έγχυμα υπερικού.
Γιατροσόφια: α. συνεχείς επαλείψεις με βαλσαμόλαδο.
β. συχνές επαλείψεις με χυμό λεμονιού.
γ. σε φαγούρα, κατάπλασμα, από χυμό ενός καρότου.
δ. πόσιμο οξυζενέ.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%