Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Τριχόπτωση

Τριχόπτωση

Σαφώς και ο βελονισμός μπορεί να σας βοηθήσει στο σταμάτημα της απώλειας των μαλλιών σας. Αν η ψυχική και σωματική σας βελτίωση είναι σημαντική, τότε μπορεί να βγουν και νέα μαλλιά. Για το σταμάτημα της τριχόπτωσης είναι σημαντικό να σταματήσετε να τρώτε τροφές που γλυκίζουν.
Χρησιμοποιήστε τα σημεία για χαλάρωση (ΑΣ 17, Έξτρα 1, Περ 6) και για τον γενικό κύκλο τόνωσης του ανοσοποιητικού(Σ 36, Σπ 1, Σπ 4).
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: Σ 36, Σπ 1, Σπ 4, ΑΣ 17.
Βότανα: αδίαντος (adiantum capillus-veneris α-δίαντος = μη υγρανθήςAdiantum_capillus-veneris_pinnule), δενδρολίβανο, δάφνη, φασκόμηλο, ψωραλέα (psoralea bituminosa), καρυδιά, σκορπίδι-κέτεραχ, υπερικό, χαμομήλι, τίλιο, μελισσόχορτο, σκόρδο, τσουκνίδα, θυμάρι.
Παραδείγματα: έγχυμα αδίαντου ή δενδρολίβανου ή δάφνης.
Γιατροσόφια: α. μετά το λούσιμο των μαλλιών κάνουμε μασάζ για 5 λεπτά με έγχυμα αδίαντου ή δενδρολίβανου ή δάφνης ή φασκόμηλου, δεν ξεπλένουμε. Βοηθά και στην πιτυρίδα.
β. μετά το λούσιμο απλώστε στο κεφάλι σας υδρόμελο, δηλαδή μέλι και νερό σε αναλογία όγκου 1:4, αφήστε το για 15 λεπτά και με άφθονο νερό ξεπλυθείτε.
γ. μέρα παρά μέρα μετά το λούσιμο κάνουμε μασάζ με ελαιόλαδο ή δαφνόλαδο ή βαλσαμόλαδο για 15 λεπτά και ύστερα ξαναλουζόμαστε.
δ. πίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό παντζαριών τρεις φορές ημερησίως.
ε. τριχοφάγος (τοπική αλωπεκία): 1. τρίψιμο της περιοχής με κομμένο σκόρδο.
2. μία φορά ημερησίως τρίβετε με το το γάλα από κομμένο βλαστό γαϊδουράγκαθο μέχρι το δέρμα να γίνει ροδαλό.
3. ένα 12ωρο αφήνετε κουμπί φίλντισι να λιώσει σε λεμόνι και μετά το αλείφετε τοπικά μία φορά την ημέρα.