Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Το βαλς του Καρουζέλ

today6 Ιανουαρίου, 2015

Background
share close

Είναι μία από τις ωραιότερες εισαγωγές και από αυτές που θα επιθυμούσες να ακούσεις το θέμα της μελωδίας της ξανά μέσα στο τραγούδι, έστω και για μία ακόμη φορά. Όμως στο Tunnel of Love του Mark Knopfler ( Dire Straits 1980 – album Making Movies ) η πανέμορφη μελωδία δεν επαναλαμβάνεται..

——————*—————–

” -Ισίδωρε!! Αυτή η μελωδία είναι Dire Straits!!

-Ωχ ναι έχεις δίκιο! Αλλά ποιο?.. ”

Πρώτη μέρα του χρόνου, μαζευτήκαμε  στο σπίτι του Ισίδωρου Πάτερου.. και κάποια στιγμή η μητέρα του κούρδισε ένα μουσικό carousel. Και έπαιζε την εισαγωγή από το Tunnel of Love ..

Όλα τα τραγούδια των Dire Straits έχουν την υπογραφή του Mark Knoplfer στη σύνθεση εκτός από τρεις περιπτώσεις. Η μία από αυτές είναι το Tunnel of Love, μόνο όμως σε σχέση με την εισαγωγή. Η μελωδία στο πιάνο και το όργανο – από τα χεράκια του “The Professor” , Roy Bittan, ανήκει στο The Carousel Waltz, σύνθεση των Rodgers και Hammerstein II ( μουσική και σενάριο-στίχοι αντίστοιχα) για το μιούσικαλ Carousel (1945). Στο παρακάτω βίντεο από το 1:34 ξεκινάει η εν λόγω μελωδία.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του μουσικού αυτού θέματος. Το βαλς του Καρουζέλ…Όλο το τραγούδι Tunnel of Love είναι μια διήγηση των συναισθημάτων του αφηγητή σε σχέση με το πάθος, το ρίσκο στον έρωτα, την ηδονή. Τα συναισθήματα παίρνουν σχήμα, χρώμα και μορφή μέσα από την περιγραφή του διάσημου λούνα πάρκ Rockaway’s Playland που υπήρχε από το 1902 μέχρι το 1982 στην περιοχή Rockaway Beach στη  Νέα Υόρκη. – “And rock away rock away“…”And the big wheel keep on turning, neon burning up above And I’m just high on the world Come on and take a low ride with me girl On the tunnel of love”…

Για τη μουσική σύνθεση του Mark Knopfler δεν θέλω να πω τίποτα. Πατήστε απλά  το play και ακούστε. Κι αν έχω σπουδάσει μουσικολογία, πότε δεν έπαψα να είμαι ερωτευμένη με τη μουσική.. και στον έρωτα, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Υ.Γ Στο πρώτο βίντεο, φιλική συμμετοχή έχει η φωνή της Βασιλείας Περόγλου στο βάθος, η οποία εκείνη την ώρα, οργάνωνε το κόψιμο της βασιλόπιτας…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%