Φαία Στάινερ

Φωτογραφική μηχανή για… σκύλους

today22 Μαΐου, 2015

Background
share close

Κάποια πράγματα όπως το φαγητό, οι γάτες και τα παιχνίδια είναι ξεκάθαρο ότι τραβούν το ενδιαφέρον των τετράποδων φίλων μας, πολλές φορές όμως αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που παρατηρούν και παρακολουθούν τα σκυλιά μας.

Μια νέα φωτογραφική μηχανή που λανσάρει η Nikon επιχειρεί να δώσει απάντηση στα ερωτήματα αυτά και να μας δείξει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του σκύλου μας, τραβώντας φωτογραφίες αυτόματα,  αφού μπαίνει σε λειτουργία ανάλογα με τον χτύπο της καρδιάς του.

Η φωτογραφική μηχανή, της εταιρείας Nikon, «παρακολουθεί» τους χτύπους της καρδιάς του σκύλου και, όταν ανιχνεύσει αύξησή τους, βγάζει φωτογραφία.

«Οι φωτογράφοι συχνά αποτυπώνουν στο φακό τους πράγματα και εικόνες που τους προκάλεσαν διάφορα συναισθήματα. Θέλαμε να βοηθήσουμε τους σκύλους να κάνουν το ίδιο», αναφέρει η εταιρεία.

Το «σύστημα» περιλαμβάνει ένα ειδικό κολάρο που καταγράφει τον καρδιακό παλμό του σκύλου και τον στέλνει ασύρματα στη φωτογραφική μηχανή, εξηγεί η Daily Mail. Όταν ο παλμός ξεπερνά κάποιο όριο, κάτι που δείχνει είτε κλιμάκωση συναισθημάτων είτε αυξημένη δραστηριότητα, η μηχανή βγάζει μία φωτογραφία.

Για να δοκιμάσει την «εφεύρεση» αυτή, η εταιρεία τοποθέτησε κολάρο και μηχανή στο κόλεϊ που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο, τον Grizzler, παρακολουθώντας έτσι τι του κίνησε το ενδιαφέρον όλη την ημέρα.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν γάτες, άλλα σκυλιά και φυσικά φαγητό.

Δείτε το βίντεο:

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%