Φαία Στάινερ

Γυρνώντας τον κόσμο με αναπηρικό αμαξίδιο

today27 Μαΐου, 2017

Background
share close

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο και θέμα, με το οποίο ασχοληθήκαμε και στην εκπομπή Surfing On Air την Παρασκευή 26 Μαΐου, στάθηκε η ιστορία του Cory Lee, ενός 25χρονου που αποτελεί παράδειγμα προς μίμισιν για όλους μας, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Η ιστορία του ανήκει σε αυτές που αξίζει να γίνονται γνωστές, καθώς αποδεικνύει ότι μπορεί κανείς να καταφέρει πολύ περισσότερα απ’ ότι θα μπορούσε να φανταστεί, όταν δεν επιτρέπει στις δυσκολίες της ζωής να τον περιορίσουν.

Ο Cory Lee λοιπόν, έχει δικό του blog αφιερωμένο στα ταξίδια, από το οποίο δεν λείπουν και πιο extreme προορισμοί, όπως ο Αμαζόνιος και η Παλαιστίνη, ενώ έχει λάβει και αρκετές διακρίσεις για τα άρθρα και το travel blog του.

Ο ίδιος δηλώνει «ταξιδομανής». Γεννήθηκε στη μικρή πόλη Lafayette της Georgia, χάρη στη μητέρα του όμως που έχει επίσης ιδιαίτερη αγάπη στα ταξίδια, ταξιδεύει από πολύ μικρός. Σε ηλικία 2 ετών διαγνώστηκε την πάθηση SMA (νωτιαία μυική ατροφία) και αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, κάτι που δεν τον εμπόδισε όμως συνεχίσει τα ταξίδια. Έχει ήδη επισκεφθεί περισσότερες χώρες από όσες επισκέπτονται οι περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρη τη ζωή τους. 14 μέχρι στιγμής, και όπως ο ίδιος δηλώνει σκοπεύει να ταξιδέψει σε πολλές ακόμη. (Ο άνθρωπος έχει επισκεφθεί τους μισούς απ’ τους προορισμούς των ονείρων μου και με περνάει μόνο 3 χρόνια!!!)

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Georgia (ναι, κατέχει και πτυχίο marketing) έχει αφιερωθεί στο blog του, ενώ εκτός από τα ταξίδια του αρέσει να παρακολουθεί συναυλίες, να παρακολουθεί τηλεοπτικές σειρές και να δοκιμάζει καινούρια φαγητά.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και ορισμένοι περιορισμοί για κάποιον που έχει κινητικά προβλήματα, χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και κατάλληλη προετοιμασία για κάθε ταξίδι και φυσικά εξονυχιστική έρευνα για τη χώρα προορισμού και τις υποδομές της για ΑΜΕΑ. Ορισμένες τοποθεσίες δεν είναι ακόμη αρκετά καλά διαμορφωμένες για να υποστηρίξουν τη μετακίνηση ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα, όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Ιορδανία, τέτοιοι προορισμοί είναι σίγουρα απαγορευτικοί. Βέβαια οι συγκεκριμένες χώρες νομίζω είναι σχεδόν απαγορευτικές και για άτομα που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, προσωπικά δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να βρεθώ στη Βόρεια Κορέα υπό τις παρούσες συνθήκες…

Όσον αφορά το οικονομικό, από την προσωπική του εμπειρεία ο Cory μάς ενημερώνει πως είναι σίγουρα αρκετά πιο ακριβό να ταξιδεύει κανείς με αναπηρικό αμαξίδιο. Παραδείγματος χάριν, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Πουέρτο Ρίκο, δεν μπόρεσε να βρει κάποιο τουρ, με δυνατότητα μεταφοράς του αμαξιδίου του, με χρέωση μικρότερη των 200$ κατ’ άτομο ενώ κανονικά η τιμή ήταν γύρω στα 50$. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να εξοικονομήσει κανείς χρήματα, κυρίως όταν ταξιδεύει συχνά αξιοποιώντας προσφορές και προγράμματα συγκέντρωσης πόντων και κλείνοντας τα εισιτήρια αρκετά νωρίτερα.

Η συμβουλή του προς όλους όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με τα δικά του:

«Θα τους έλεγα να το τολμήσουν (δεν μπορούσα να σκεφτώ πιο κοντινή μετάφραση για το just go for it). Αυτό βέβαια πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, αλλά για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Εάν η αεροπορική εταιρεία προκαλέσει ζημιά στο αμαξίδιό σας, θα την επιδιορθώσει. Εάν το αμαξίδιό σας χαλάσει όταν βρίσκεστε στον προορισμό σας, χρησιμοποιήστε τη δύναμη της Google και φτιάξτε μια λίστα με καταστήματα που επιδιορθώνουν αναπηρικά αμαξίδια. Αυτό με βοήθησε πολύ»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Cory Lee σε άλλον travel blogger.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του εδώ.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%