Φοίβος Πιομπίνος

Αντισημίτης, αντισιωνιστής ή αντισραηλινός;

today20 Ιουνίου, 2014

Background
share close

Δεν πρέπει διόλου να συγχέουμε τον αντισημιτισμό με τον αντισιωνισμό. Ωστόσο αυτό συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος διανοηθεί – ή μάλλον καλίτερα τολμήσει- να καταφερθεί δημοσίως κατά του Σιωνισμού, οπότε του κολλάνε τη ρετσινιά του αντισημίτη. Κι όμως υπάρχουν και φωτεινά μυαλά εβραίων διανοουμένων, οι οποίοι εκφράζουν ανοιχτά αντισιωνιστικές απόψεις χωρίς βέβαια να χαρακτηρίζονται γι’ αυτό ως αντισημίτες.
Ο αντισημιτισμός ή και αντιεβραϊσμός αναφέρεται στο σύνολο εχθρικών στάσεων και ενεργειών κατά των εβραϊκών κοινοτήτων. Γενικότερα ο αντισημιτισμός χαρακτηρίζει την εχθρική προδιάθεση απέναντι στο εβραϊκό στοιχείο.
Ο αντισιωνισμός χαρακτηρίζει τη δογματικά θεμελιωμένη εχθρότητα προς κάθε ακραία εθνικιστική και σοβινιστική στάση ή κίνηση των Εβραίων και γενικότερα της οικονομοπολιτικής επιρροής τους, που εκδηλώνεται είτε εντός του κράτους του Ισραήλ είτε αλλού ανά την υφήλιο.
Είναι λάθος από την άλλη να κατηγορούμε τους Εβραίους συλλήβδην για τις θέσεις του Σιωνιστικού Κινήματος. ΄Αλλωστε όλα τα ιουδαϊκού θρησκεύματος άτομα, που ανήκουν στους δύο μεγάλους ιουδαϊκούς κλάδους των Σεφαραδιτών και των Ασκενάζι, δεν είναι κατ’ ανάγκην Εβραίοι. Κατά γενική παραδοχή, Εβραίοι και επομένως γνήσιοι απόγονοι του Αβραάμ είναι μόνο οι Σεφαραδίτες, οι οποίοι προέχονται από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη νότια Μεσόγειο, κυρίως δε την Ισπανία, είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς φυλετικά συγγενείς με τους ΄Αραβες. ΄Οπως έχει υποστηρίξει κι ο Ιουδαίος γαλλόφωνος συγγραφέας Ζοζέφ Κεσέλ με το βιβλίο του «Η δέκατη τρίτη φυλή του Ισραήλ», οι Ασκενάζι δεν υπήρχαν πριν από 1.200 χρόνια. Οι Ασκενάζι δεν είναι αυθεντικοί Εβραίοι, αλλά τουρανικής καταγωγής νομάδες, οι οποίοι ήρθαν από τις στέπες της Ανατολής τον 5ο μ.Χ. αιώνα και εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτοί εξιουδαϊστηκαν κατά τον 8ο μ. Χ. αιώνα και με τα χρόνια απλώθηκαν σε όλη την Κεντρευρώπη και κυρίως τις σλαβικές χώρες. Αντιπροσωπεύουν το 90% των σημερινών Εβραίων και αποτελούν τα βασικά στηρίγματα του Σιωνισμού.  Επομένως είναι παράλογο να επιρρίπτουμε στους Εβραίους, δηλαδή στους Σεφαραδίτες, τις πράξεις των Ασκενάζι, δηλαδή των εξιουδαϊσμένων Χαζάρων.

Φοίβος Ι. Πιομπίνος piombinos blogspot.com

Συντάκτης: Φοίβος Πιομπίνος

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%