Φοίβος Πιομπίνος

Τα διόδια στις εθνικές οδούς

today25 Ιουλίου, 2013

Background
share close

΄Υστερα από κάθε εορταστικό τριήμερο, επιστρέφω στην Αθήνα, έχοντας γι’ άλλη μία φορά εντονότατη την αίσθηση ότι τα κατάφερα και πάλι να επιζήσω από την εφιαλτική οδήγηση στις πανάθλιες και τριτοκοσμικού επιπέδου εθνικές μας οδούς, όπου ξαναδιαπίστωσα τον παραλογισμό της ελληνικής πολιτείας σε όλο του το μεγαλείο. Γιατί πώς, αλήθεια, να χαρακτηρίσω ηπιότερα και ευπρεπέστερα τον εκ μέρους του κράτους εξαναγκασμό των αυτοκινητιστών να πληρώνουν διόδια για τους υπό κατασκευή δρόμους, στούς οποίους σακατεύονται, όταν δεν σκοτώνονται;
Και σε άλλες χώρες της Δύσης πληρώνουν οι πολίτες διόδια, πλην όμως για τη χρήση όχι των υπέροχων εθνικών οδών τους αλλά των αυτοκινητοδρόμων τους (autoroute, autostrada). Στη δε Γερμανία η κυκλοφορία στούς αυτοκινητοδρόμους (Autobahn) –πολλοί από τους οποίους, σημειωτέον, χρονολογούνται από τη ναζιστική περίοδο- είναι ελεύθερη. Μπήκαμε στον 21ο αιώνα κι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε την απρόσκοπτη σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη. ΄Οσο για την εθνική οδό των Πατρών, αυτή την ξεχάσαμε παντελώς. Είναι κυριολεκτικά εξοργιστικό. Αφήστε που και τα τελειωμένα, υποτίθεται, τμήματα έχουν απαράδεκτο οδόστρωμα, πάνω στο οποίο τα αυτοκίνητα ταρακουνιούνται σαν πλεούμενα, με την πρώτη δε καιρική αντιξοότητα τα τμήματα αυτά αποδεικνύονται ανεπαρκή, όπως π.χ. αυτό της Μαλακάσας, πού κατά καιρούς κλείνει πότε από τις βροχές καί πότε από το χιόνι.
Και όλα αυτά ενώ η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες παραμένει η ταχεία του ΟΣΕ, η οποία χρειάζεται, στην καλύτερη περίπτωση, πεντέμιση ώρες για να διανύσει μια απόσταση 540 χιλιομέτρων. Γι’ αυτό ευθύνονται όλες ανεξαιρέτως οι μέχρι σήμερα μετα από τον Εμφύλιο κυβερνήσεις, με πρώτη και καλύτερη εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ΕΡΕ, οι οποίες ευνόησαν σκανδαλωδώς και πριμοδότησαν τις μεταφορές με αυτοκίνητα εις βάρος των ματαφορών με τρένα, αφήνοντας τους σιδηροδρόμους να παρακμάσουν και να περιέλθουν στα φοβερά χάλια τα οποία εμφανίζουν στις μέρες μας.

Φοίβος Ι. Πιομπίνος   piombinos.blogspot.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%