Φοίβος Πιομπίνος

Και πάλι περί των προσφύγων

today1 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Εδώ και αρκετόν καιρό έχουν αρχίσει οι πρόσφυγες να γίνονται επιθετικοί και να προβαίνουν σε βιαιότητες σε μια χώρα από τις ελάχιστες, για να μην πω η μοναδική, που τούς έχει φερθεί τόσο φιλόξενα, μια χώρα που επιπλέον μαστίζεται από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση μέσα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Κι ενώ σε άλλες πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες πολλοί πολίτες τους βιαιοπραγούν εναντίον των προσφύγων, εμείς που έχουμε δεχθεί μαζί με τους Ιταλούς το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα από ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο δεν τους κακοπαίρνουμε αλλά απεναντίας τους περιθάλπουμε. Και αυτοί, αντί να είναι ευγνώμονες προς τον ελληνικό λαό που τούς φιλοξενεί, άρχισαν να φέρονται βίαια, ακόμα και προς τους εθελοντές που τους συνδράμουν, να προξενούν καταστροφές στα κέντρα φιλοξενίας τους, πυρπολώντας τις σκηνές και τα κοντέινερ που τους στεγάζουν, και να πουλάνε γύρω τους «τσαμπουκά», που δεν τον εκφράσανε όμως στην πατρίδα τους.

΄Ενα από τα τελευταία δείγματα αυτού του εκρηκτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί από τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες, είναι τα επεισόδια που ξέσπασαν προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, επειδή κάποιος 75χρονος συνταξιούχος παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μία 32χρονη γυναίκα από τη Συρία και τον γιό της, ενώ τραυμάτισε σοβαρά και ένα 12χρονο κοριτσάκι. Ο συνταξιούχος δεν σκότωσε βέβαια αυτά τα άτομα επειδή κατάγονταν από τη Συρία, ωθούμενος από φυλετική εμπάθεια, αλλά επειδή εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα σε έναν κακοφωτισμένο δρόμο. Επομένως τα θύματα θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν ΄Ελληνες. Τούτο ξεσήκωσε εντούτοις ένα πανδαιμόνιο καθώς οργισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν από το κέντρο όπου στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Φέσσα», έσπασαν και πυρπόλησαν το όχημα του συνταξιούχου, τον οποία επιχείρησαν να λιντσάρουν, και με ρόπαλα, πέτρες και μαχαίρια προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις τους και στο φυλάκιο των φρουρών, ενώ επιτέθηκαν και στο ασθενοφόρο και στους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, έσπευσαν να παραλάβουν τα θύματα. Το πιο περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι το θλιβερό προαναφεθέν συμβάν δεν προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση μόνο των προσφύγων του πρώην εργοστασίου «Φέσσα», αλλά και εκείνων που διαμένουν στα άλλα τέσσερα κέντρα της δυτικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αξίωναν παραδειγματική τιμωρία του δράστη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Εξάλλου καθημερινές έχουν καταστεί οι διαμαρτυρίες των μεταναστών στα διάφορα κέντρα εγκατάστασής τους, διαμαρτυρίες που συνήθως εξελίσσονται σε έμπρακτες ακρότητες.

Πώς είναι δυνατόν να μη σέβονται στοιχειωδώς οι μετανάστες τη χώρα που τούς δέχτηκε με παραδειγματική ανεκτικότητα; ΄Αλλες ευρωπαϊκές χώρες, και μάλιστα πλουσιότερες, αρνούνται να τους δεχτούν, εγείροντας φραγμούς στα σύνορά τους, ενώ σε αυτούς τους οποίους δέχονται δεν φέρονται δα με τον καλύτερο τρόπο, κατακρατώντας όσα χρήματά τους  ανέρχονται πάνω από ένα θεσμοθετημένο ελάχιστο ποσόν, όπως λόγου χάριν η Δανία· επιπλέον διάφορες ενώσεις πολιτών διαμαρτύρονται με διαδηλώσεις κατά της εγκατάστασής τους και προβαίνουν συχνά σε ακραίες εκδηλώσεις εναντίον τους. Εξάλλου την τελευταία εβδομάδα όλη η υφήλιος παρακολούθησε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση τη βιαιότητα με την οποία φέρθηκε το γαλλικό κράτος προκειμένου να διαλύσει τον αθλιότατο καταυλισμό των μόλις 5.000 προσφύγων στο Καλαί της Μάγχης. Φανταζόσαστε ποια διεθνή κατακραυγή θα είχε ξεσηκώσει το ελληνικό κράτος αν είχε αντιμετωπίσει με παρόμοιες ενέργειες τους πολλαπλάσιους μετανάστες, τους οποίους φιλοξενεί στο έδαφός του; Αγνώμονες οι μετανάστες στη χώρα μας, η οποία ούτε βέβαια τους προσκάλεσε να έρθουν εδώ ούτε τους υποσχέθηκε ποτέ τίποτα, καταχρώνται την ελληνική φιλοξενία εννοώντας να δημιουργούν προβλήματα στις ελληνικές αρχές και να προξενούν ταραχές, καταστρέφοντας οι ίδιοι τα καταλύματά τους και επιβαρύνοντας τους έλληνες φορολογουμένους.

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος  piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%