Φοίβος Πιομπίνος

Περί της ισότητας των φύλων

today23 Δεκεμβρίου, 2013

Background
share close

Έχω απαυδήσει να επαναλαμβάνω προς όλες τις κατευθύνσεις πως η ισότητα των φύλων είναι μιά πλάνη μεταξύ των τόσων άλλων που ταλαιπωρούν ιδεολογικά τους ανθρώπους. Άλλωστε πουθενά η φύση δεν μας δείχνει την ισότητα, ακόμα δε λιγότερο μεταξύ των ανθρώπινων όντων, που ούτε ένα απ’ αυτά έχει το ίδιο δακτυλικό αποτύπωμα με ένα άλλο. Τούτο είναι φυσικό αφού κάθε ανθρώπινο ον διαθέτει ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά ως προς το σώμα, την ψυχή και το σώμα του, τα οποία του προσδίδουν την ιδιαίτερη εκείνη προσωπικότητά του, που το καθιστά μοναδικό και ανεπανάληπτο σε ολόκληρο το ανθρώπινο είδος. Αφού, λοιπόν, κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι ίσο με κάποιο άλλο, αφού η ισότητα δεν ισχύει ούτε μεταξύ των αντρών ούτε μεταξύ των γυναικών, πώς θα είναι τα φύλα ίσα μεταξύ τους;

Η ισότητα ισχύει μονάχα όταν αναφερόμαστε σε δύο ή περισσότερα ποσά ή μεγέθη. Επίσης αφορά την αντιμετώπιση κάποιου με τον ίδιο τρόπο , με τον οποίο αντιμετωπίζονται και οι άλλοι. Η ισότητα μεταξύ των φύλων είναι μια φοβερή πλάνη. Ο άντρας καθορίζεται από την τεστοστερόνη, την κυριότερη ανδρογόνο ορμόνη, η οποία ελέγχει την παραγωγή του σπέρματος, την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων και των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του ανδρικού φύλου. Η γυναίκα καθορίζεται από το οιστρογόνο, μία ορμόνη που είναι βασική για την ανάπτυξη, την ωρίμαση και τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων καθώς επίσης και την εμφάνιση των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του γυναικείου φύλου. Οι διαφορετικές ορμόνες των δύο φύλων κάνουν τον άντρα να κυνηγάει και τη γυναίκα να ασχολείται με τα οικιακά. Μά, θα μού πείτε, πως οι καιροί άλλαξαν. Όσο όμως κι αν καιροί άλλαξαν – και μάλιστα άλλαξαν αφάνταστα, αντιστρέφοντας συχνά τους ρόλους των φύλων μες στην κοινωνία- ο άντρας δεν έπαψε, σύμφωνα πάλι με τις βιολογικές επιταγές, να γεννάει , ούτε η γυναίκα έπαψε να τίκτει. Όταν θα αρχίσει ο άντρας να τίκτει και η γυναίκα να γεννάει, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ισότητα των φύλων.

Το ότι τα φύλα δεν είναι ίσα μεταξύ τους δεν σημαίνει όμως πως αυτά δεν είναι ισότιμα. Η ισότητα δεν πρέπει ποσώς να συγχέεται με την ισοτιμία. Άλλο επομένως η εσφαλμένη ισότητα των φύλων, κι άλλο η απαραίτητη, η δίκαιη ισοτιμία, ισονομία και ισοπολιτεία που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των φύλων, ώστε ό,τι ισχύει για το ένα φύλο να ισχύει και για το άλλο.

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος piombinos.blogspot.com

 

Συντάκτης: Φοίβος Πιομπίνος

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%