Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Έλα Ήλιε μου! Το τραγούδι που τριγυρίζει όλη μέρα στο μυαλό μου

today24 Οκτωβρίου, 2014

Background
share close

Poll-insert-sm
Καιρός ήταν να έρθει ο χειμώνας, αυτή είναι η αλήθεια. Με τον ήλιο λοιπόν  να απουσιάζει όλη την ημέρα και με τόση σκοτεινιά, ένα είναι το τραγούδι που τριγυρίζει στο μυαλό μου όλη την ημέρα. Το  Έλα ήλιε μου των  Poll. Το δισκάκι  κυκλοφόρησε  άνοιξη προς καλοκαίρι του 1971 μαζί με το Άνθρωπε Αγάπα στην άλλη πλευρά [Polydor 2061 075] . Συνθέτες του τραγουδιού είναι ο Κώστας Τουρνάς και ο Robert Williams , οι οποίοι τραγουδούν και παίζουν κιθάρα. Στα ντραμς είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου , στο μπάσσο ο Σταύρος Λογαρίδης και στο σιτάρ ο Σπύρος Μαυρογιάννης. Αξίζει να αναφέρουμε τις γυναικείες παρουσίες στα φωνητικά, που είναι η Νάσια Σανδή και η Μαίρη Γκλας.

POLL-MEANS-LOVE-sm

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το ινδικό όργανο σιτάρ σε ελληνικό τραγούδι. Οι Beatles ήταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο για τη χρήση του οργάνου, με τον George Harrison να το εντάσσει στις ηχογραφήσεις πρώτη φορά στο τραγούδι Norwegian Wood ( 1965), το οποίο αποτελεί και το πρώτο ποπ single της δυτικής μουσικής που έχει μέσα σιτάρ. Όπως προαναφέρθηκε ο Σπύρος Μαυρογιάννης είναι αυτός που εμπλούτισε το κομμάτι με την χρακτηριστική αυτή χροιά του οργάνου. Το ακούμε μαζί με το φλάουτο στην μελωδική γραμμή της έναρξης και μετά καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού σε μια μικρή επαναλαμβανόμενη φράση.

Έλα ήλιε μου, το τραγούδι που χαρακτηρίζει απόλυτα την σημερινή ημέρα. Χαρισμένο σε όσους αγαπούν τον Ήλιο του ουρανού και της αγάπης!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%