Μαρία Παπαϊωάννου

Σύντομο σχόλιο για τον Αντρέα Τσεκούρα καλεσμένο στον NGradio

today4 Μαρτίου, 2016

Background
share close

Για τρίτη φορά στον σταθμό μας ο σπουδαίος μουσικός και δάσκαλος, ο φωτισμένος Έλληνας με την υψηλή παιδεία Ανδρέας Τσεκούρας! Σχολειό η συζήτηση μαζί του καθώς ο πληθωρικός του λόγος συνδέει χρόνους, τόπους, τρόπους… Θερμή η υποδοχή του από τους ακροατές μας! Υπέροχα όσα είπε για το ζεϊμπέκικο στην συνέχεια των προηγούμενων εκπομπών!

«Τα βήματα του χορευτή η θεϊκή άκρη για τον μουσικό πολιτισμό!», «Ο χορός είναι αναπνοή!», «Η μουσική ανοίγει στον εγκέφαλο αντιληπτικούς χώρους!», «Η μουσική είναι απαραίτητο σχεδίασμα του εγκεφάλου!», «Η μουσική και η γυμναστική πρέπει να είναι καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης!», «Η μουσική η λόγια με την λαϊκή είναι σε διαρκή διάλογο!»

Ο απτάλικος ζεϊμπέκικος είναι το ελληνικό Τάι Τσι, είπε ο Στέλιος μας! Η ρίζα του είναι στην γύμναση των παγκρατιστών, στον παιάνα του Μαραθώνα, λέει ο Ανδρέας Τσεκούρας ο οποίος έχει κάνει τεράστια έρευνα πάνω στο ζεϊμπέκικο! Υπάρχουν 44 δομές ζεϊμπέκικου χορού! Τον απολαύσαμε στην λαϊκή κιθάρα με τον Ισίδωρο στο μπουζούκι ο οποίος τραγούδησε το «Το παιδί του δρόμου» του Βαγγέλη Παπάζογλου, το «Απ’ όσες κι αν εγνώρισα» του Μάρκου Βαμβακάρη και το «Μη μου λες γιατί ξεχνάω» του Κώστα Σκαρβέλη.

Και έπεται συνέχεια! Μας έδειξε τα φυλλάδια των εργασιών του πάνω στο ζεϊμπέκικο! Τυχεροί οι μαθητές του στο Ωδείο Αθηνών! Ο Θεός να σε έχει καλά κυρ Ανδρέα!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%