Μαρία Παπαϊωάννου

Σύντομα σχόλια για την Ελένη Τσαλιγοπούλου, καλεσμένη στον ngradio

today16 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

Γεννήθηκε στην Νάουσα και σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Θεσσαλονίκη! Ταλαντούχα, χαριτωμένη, επικοινωνιακή και πολύ σοβαρή με την τέχνη και την δουλειά της! «Το τραγούδι σε κάνει τον καλό άνθρωπο που θέλεις να είσαι! Είναι γιατρικό!»

Την είχαμε ακούσει στην Κρήτη φέτος σε ένα χωριό να τραγουδά μέσα από την ψυχή της και να ξεσηκώνει τον κόσμο! «Θέλω τραγουδώντας να προκαλέσω την μνήμη! Έχω λόγο που τραγουδώ! Υπάρχει ανάγκη να νιώσουμε διαφορετικά!» μας είπε. Χάρηκε με τα παιδιά, τους μίλησε με απλότητα και από καρδιάς!

Ο πατέρας της ήταν ψάλτης και εξαιρετικός λαϊκός τραγουδιστής! Ο αδελφός της επίσης μουσικός! Με παππού από τον Πόντο να τον θυμάται παιδάκι να της τραγουδά το «Ντόκτορ» και να κλαίει… Η καριέρα της εξελίχθηκε με φυσικό τρόπο χωρίς δυσκολίες! Τόσο που, όπως μας είπε, ο εαυτός της δεν μπορούσε το ίδιο εύκολα να διαχειριστεί την επιτυχία! «Ανάγκη να γίνεις άνθρωπος που να μπορεί να στηρίξει την μουσική του!»

Πρώτος προσωπικός της δίσκος «Σώπα κι άκουσε» σε τραγούδια του Ζήκα. Το 1987 την καλεί ο Χατζιδάκις στον Σείριο! Τον ίδιο χρόνο τραγουδά μαζί με τον Νταλάρα στην Αμερική! Συνεργασίες με την Οπισθοδρομική Κομπανία, τον Ξυδάκη, την Γαλάνη, τον Ιωαννίδη, τον Ανδρεάτο, την Μελίνα Κανά κ.α. Το 1990 ο δίσκος της «Κορίτσι και γυναίκα» θεωρήθηκε χαρακτηριστικός του «σύγχρονου έντεχνου». Το 1999 η μουσική της αποκτά έντονα στοιχεία ποπ και συνεργάζεται με τον Δ. Μπάση τους Mode Plagal και τους Μίκρο. Οι συνεργασίες συνεχίζονται με Κότσιρα, Πορτοκάλογλου, Ανδρέου, Λιδάκη, Τσανακλίδου, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, Γιώτα Νέγκα, Γλυκερία κ.α.

Συμμετέχει στο soundtrack της ταινίας “Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο” των Ρέππα-Παπαθανασίου (2001). Το 2004, συμμετέχει σε αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ το καλοκαίρι συμμετέχει ως κορυφαία του Χορού στην παράσταση “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πολλοί και επιτυχημένοι οι δίσκοι της: Σώπα κι άκουσε, Κορίτσι και γυναίκα, Μισό φεγγάρι, Καθρέφτες, Αρζεντίνα, Στην Εποχή του Ονείρου, Αλλάζει κάθε που βραδιάζει, Γλυκός πειρασμός, Τραγούδια για ένα Καλοκαίρι, Χρώμα, Αγαπημένο μου Ημερολόγιο, Κάθε τέλος και αρχή, Σαν ψέματα, Στην εποχή του ονείρου, Τα-Ρί-Ρα (τον βάφτισε ο Βασίλης Βασιλικός!) Μαζί.

Ιδιαίτερα ευτυχισμένη για το δικό της συγκρότημα, Bogaz Μusik, διαμορφώνει η ίδια έναν ήχο όπως ακριβώς τον θέλει! Θα την ακούσουμε στην Αρχιτεκτονική τα Σάββατα, από 28/11. Καλή επιτυχία Ελένη!

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας εδώ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%