Μαρία Παπαϊωάννου

Φίλιππος Νικολάου, ένας gentleman!

today11 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Μορφωμένος, συγκροτημένος, αισιόδοξος, χορτασμένος! Ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης της νεο-ελαφράς και νεο-λαϊκής μουσικής.

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 40 άλμπουμ, με πολλά κομμάτια σε στίχους και μουσική δική του. Τιμήθηκε με πλατινένιους και χρυσούς δίσκους για την συμμετοχή του σε δίσκους των 100.000 αντιτύπων όπως «Τα γλεντζέδικα», «΄Εξω ντέρτια» κ.α. Επτά ημέρες την εβδομάδα, για τριάντα χρόνια επί σκηνής! Στα πόδια του έσπαγε πιάτα ο Ωνάσης, στην πίστα του χόρευε ζεϊμπέκικο ο Νουρέγιεφ!

Γεννήθηκε στον Πειραιά από πατέρα πρόσφυγα από την Μικρά Ασία! Η γειτονιά του τότε θύμιζε το “West Side Story” είχε πει- οι διαφορές λύνονταν στα νταμάρια, με τα χέρια! «Όλοι γιεγιέδες ήμασταν τότε. Ζούσαμε τις μέρες ραδιοφώνου, την μουσική μάς την μάθαινε το ραδιόφωνο. Χορεύαμε! Μάμπο, τσα τσα, rock ’n’ roll, σάμπα! Φτωχά χρόνια, συνειδητοποιημένα έπρεπε να επιβιώσεις! Θυμάμαι τον πατέρα μου να κόβει από τα τσιγάρα του για να μου αγοράσει τα “Κλασσικά Εικονογραφημένα”, να μάθω τον Δαβίδ Κόπερφιλντ. Δώδεκα χρονών βγήκα στον δρόμο για δουλειά!»

Μια καριέρα με μεγάλες συνεργασίες: Διονυσίου, Μοσχολιού, Δούκισσα, Καίτη Γκρέυ, Γαβαλά κ.α. σε θρυλικά πάλκα όπως τα Δειλινά, η Νεράιδα, η Αθηναία, ο Διογένης κ.α. Έχει σπουδάσει εκτός των άλλων υποκριτική! Τον θυμόμαστε να τραγουδάει σε ταινίες του Δαλιανίδη.Η παρουσία του Πλέσσα στην ζωή του ήταν σχολείο, όπως μας είπε!

Έχει τραγουδήσει σε όλο τον κόσμο, Αμερική, Αυστραλία, Γαλλία, Βραζιλία, Λας Βέγκας κ.α. Γνώρισε τους Ζωρζ Μπρασένς, Αζναβούρ, Ζυλμπέρ Μπεκό, Ζακ Μπρελ, Τομ Τζόουνς! «Βρέθηκα στο Λονδίνο να τραγουδώ σε φιλανθρωπικό gala με τον Τομ Τζόουνς!» Σταμάτησε όταν είχε κορεστεί η δουλειά. «Μου ζητούσαν να κάνω συμπράξεις. Δεν είχα λόγο να συνεχίσω! Αποφάσισα να απέχω επί μία δεκαετία. Έκανα ταξίδια, έδινα συναυλίες, απέκτησα αυτογνωσία!»

Πολλά τα αγαπημένα τραγούδια! Μια καρδιά για σένανε, Στο άδειο μου πακέτο, Όταν θα φύγεις, Φύλλα φθινοπωρινά, Μου χρωστάς δεν σου χρωστάω, Μεγιεμελέ, κ.α.

«Δεν μου αρέσει το σημερινό καλλιτεχνικό χάος. Ασχολούνται περισσότερο με το lifestyle παρά με το τραγούδι. Ευτυχώς έζησα την καλύτερη περίοδο του ελληνικού τραγουδιού!»

Respect σε κάθε του εμφάνιση μέχρι σήμερα!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%