Μαρία Παπαϊωάννου

Λευτέρης Πετρούνιας, ένας Ειρηνικός Πολεμιστής!

today10 Δεκεμβρίου, 2015

Background
share close

Μόλις 25 ετών, παγκόσμιος πρωταθλητής κρίκων! Εκτός αυτού πρωταθλητής και στην ευγένεια! “Άρχοντας των κρίκων” όπως τον αποκαλούν οι άγγελοι του ngradio!

Ένα γλυκό, ευγενές παιδί, με έντιμο βλέμμα και όμορφο πρόσωπο, ένας άνθρωπος που εκπέμπει θετική ενέργεια και αξίες ζωής! Αρχοντόπαιδο! Πρότυπο αγωνιστικότητας, επιμονής και προσήλωσης στον στόχο! Με μεγάλη απλότητα μας μίλησε για την καθημερινότητά του, τις παρασπονδίες στην κορέκτ διατροφή, τα τσιγαράκια του κ.λπ.! Μας κατασυμπάθησε και τον κατασυμπαθήσαμε!

Στα βίντεο που τον είδαμε μας έκανε εντύπωση το πρόσωπο του το οποίο παραμένει ατάραχο χωρίς να συσπάται από την τρομερή δύναμη που καταβάλλει το σώμα! Όποιος έχει δει τον “σταυρό” που εκτελεί με το σώμα του στηριζόμενο ολόκληρο από τα χέρια του που κρατούν τους κρίκους, καταλαβαίνει τι λέω… Όταν τον κοιτάζεις είναι σαν να αναιρεί τον νόμο της βαρύτητας! Σαν να πετάει! Και η ψυχή του σίγουρα πετάει! Δεν γνωρίζει εμπόδια! Πήγε να αγωνιστεί με πρησμένο από επιμόλυνση χέρι και με πρόσφατη την απώλεια του πατέρα του! Σθένος ψυχής! Αφιέρωσε το βραβείο του στο πατέρα του!

Χαρήκαμε την παρουσία του στον σταθμό, ένα χαρούμενο παιδί που έδωσε τόση χαρά στην Ελλάδα με την επιτυχία του! “Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα κάνω τον σταυρό μου!” μας είπε… Από τεσσάρων χρονών ετών παιδάκι σκαρφάλωνε στα δέντρα, ήταν ιδιαίτερα κινητικό και είχε την τύχη ο πατέρας του να το στρέψει στον αθλητισμό! Μας μίλησε με πολύ ευγνωμοσύνη για τον προπονητή και τον γιατρό του: “Τους θεωρώ οικογένεια μου!”

Μια μεγάλη βιτρίνα στο σπίτι του είναι γεμάτη κύπελλα από τις διακρίσεις του! Το 2009 στην Ντόχα πήρε το πρώτο βραβείο του! “Ναι, ρε φίλε!” λέει στον εαυτό του κάθε φορά που είναι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του!

“Το μετάλλιο μου το αφιερώνω στην Ελλάδα που αντιστέκεται! Η Ελλάδα είναι εδώ! Η Ελλάδα είναι δυνατή!” μας είπε!

Συγκινητική η εικόνα του να υποκλίνεται στην ελληνική σημαία, στο βίντεο που έκανε ο Τάσος μας! Εικόνα ψυχής!

“Καθώς περπατούσα σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής -η οποία πάντοτε εισέρχεται πρώτη- στο Μπακού, πετούσα από χαρά και περηφάνια! Νόμιζα πως το χαμόγελο θα σκίσει τα μάγουλά μου!” Τον έχει εμπνεύσει ο ”Ειρηνικός πολεμιστής”, ένα σοφό βιβλίο του Dan Millman που έγινε και κινηματογραφική ταινία! Τίτλος που εκφράζει και τον ίδιο!

Όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή ποιος ήρωας θα ήθελε να είναι, απάντησε: ”Ο Spiderman!” Σχετικά με τον φόβο μας είπε: ”Φοβάσαι πριν ή μετά! Όχι κατά την διάρκεια του αγώνα! Το μυστικό είναι να κοιτάζεις κατάματα τον φόβο!” Όσο για το μετάλλιο που μας έφερε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κρίκων, το ήξερε μέσα του ότι θα πάρει το χρυσό!

Με το καλό και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, Λευτέρη! Αλλά τι είναι ένα ακόμα μετάλλιο για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή! Εμείς και όλη η Ελλάδα σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή πατώντας εδώ!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%