Μαρία Παπαϊωάννου

Σύντομο σχόλιο για τον Θόδωρο Κουέλη καλεσμένο στον NGradio

today11 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Ένας ταλαντούχος μουσικός δημιουργός, πολυ-οργανίστας, ο οποίος παίζει όλων των ειδών τα μπάσα, λαϊκή κιθάρα, τρίχορδο μπουζούκι κ.α. Με μεγάλη αγάπη για την μουσική και αποφασισμένος να κρατήσει τα υψηλά του standards παρά τις δυσκολίες! Μεγάλωσε στο Πέραμα, φίλος με τον Μυτακίδη των Active Member! Κάποτε αυτοσχεδίασε στο θέατρο Πέτρας σε συναυλία του! Στα 17 του ξεκίνησε κιθάρα! «Άλλη εποχή τότε, ακούγαμε δίσκους όλη η παρέα…!» Κάποιος ξάδελφος του τού πρότεινε να μάθει μπάσο! Και έγινε κορυφαίος! Το αποδεικνύουν οι συνεργασίες του (Β. Λέκκας, Β.Παπακωνσταντίνου, Γ.Νταλάρας, Χ. Θηβαίος, Ε. Τσαλιγοπούλου, Γ. Ανδρέου, Χ. Αηδονίδης, Λ.Καλημέρη, Β.Κορακάκης, Χ.Τσιαμούλης, Α. Καψοκαβάλης κ.α.)
Το 2008 πήρε με άριστα παμψηφεί δίπλωμα κλασικού κοντραμπάσου (δάσκαλος του ο σολίστας Τάκης Καπογιάννης) «Το κοντραμπάσο ήταν πανάκριβο, έπρεπε να δουλέψεις 2-3 χρόνια για να μπορέσεις να αγοράσεις ένα μουσικό όργανο!».

Δάσκαλοι του στο ηλεκτρικό μπάσο, τζαζ αρμονία και αυτοσχεδιασμό ο δεξιοτέχνης Γιώργος Ζηκογιάννης (ο πρώτος του δάσκαλος πριν φύγει για την Ολλανδία ήταν ο κατασκευαστής μπάσων Φώτης Αναγνώστου, από τους καλύτερους διεθνώς) στα Ανώτερα Θεωρητικά ο συνθέτης Μιχάλης Αδάμης, και στην σύγχρονη σύνθεση ο Θανάσης Ζέρβας.
Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με πάνω από 50 άλμπουμ της ελληνικής δισκογραφίας ως συνθέτης, μουσικός εκτελεστής και ενορχηστρωτής. Προσωπικοί του δίσκοι είναι το Αγνάντεμα (2010), Στο ξωβέργι της ζωής (2014), και η Ατραπός, ο καινούργιος του δίσκος τον οποίο θα παρουσιάσει στο Ρυθμό Stage στις 1 Φεβρουαρίου. Η μουσική παράσταση με τίτλο «Δεν είμαστε μόνοι», όπως λέει ο ίδιος θα αναδείξει και προσωπικές του συνεργασίες με συνθέτες και στιχουργούς καθώς και ανέκδοτα έργα μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς. Του ευχηθήκαμε από καρδιάς καλή επιτυχία!

Ο Θόδωρος Κουέλης είναι ιδρυτικό μέλος της μουσικής ομάδας MASIF και του ντουέτου BASSOUD καθώς και μέλος του PΟLIS ENSEMBLE και του ροκ συγκροτήματος BOUKOUDA.
Ως κοντραμπασίστας έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες και ξένους δημοφιλείς καλλιτέχνες, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ στην Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Κίνα, την Τουρκία, το Κουβέιτ, την Συρία, τον Καναδά και το Βέλγιο.
«Παίζω μουσική μαζί με αυτούς που έχω ονειρευτεί!» μας είπε. Τι ωραιότερο! Έχει παίξει και με τους EΛQ σε συναυλία του Χρίστου Τσιαμούλη!
Καθώς έφευγε για πρόβα αμέσως μετά την εκπομπή, μας είπε ότι θα ξανάρθει για μια εκπομπή part two όπου θα παίξει μαζί με τον Ισίδωρο και τους EΛQ!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%