Μαρία Παπαϊωάννου

Σύντομα σχόλια για τον Κώστα Μπίγαλη, καλεσμένο στον ngradio

today13 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

Επιτυχημένος pop-rock τραγουδιστής την δεκαετία του ’90, συνθέτης με επιρροές από την country music που ιδιαίτερα αγαπά, με φίλους και συνεργάτες τους Αντώνη και Άκη Τουρκογιώργη, ιδιαίτερα αγαπητός ως σήμερα, ο Κώστας Μπίγαλης είναι ένας ενδιαφέρων άνθρωπος με άποψη και προτάσεις για τα κακώς κείμενα! Μας μίλησε επί πολύ ώρα με πάθος για την Ελλάδα, την οικονομική κρίση, τα συμφέροντα που την δημιουργούν κ.λπ. Ένας ισορροπημένος άνθρωπος που χαίρεται την ανταπόκριση του κοινού αλλά και δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και την καριέρα του -πράγμα εξαιρετικά σπάνιο! Ακούει και θαυμάζει τον Τζων Λένον, τον Βαν Μόρισσον και τον Φρανκ Σινάτρα! Του άρεσε η «οικογενειακή» ατμόσφαιρα του σταθμού μας, στην οποία λειτούργησε σαν ένας ακόμα αγαπημένος φίλος!

Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 1975 κερδίζοντας σε διαγωνισμό. Το 1984 βγάζει το προσωπικό του άλμπουμ Big Alice. Το τραγούδι I miss you γίνεται επιτυχία σε 18 χώρες και στην Ελλάδα βεβαίως. Αργότερα δυο χρυσοί δίσκοι: «Με το Ήλιο στους Ιχθείς» (1989) και «Το μουσικό ταξίδι» (1994). Το 1991 «Του Αιγαίου τα μπλουζ» και το 1993 «Μικρή μου Μέλισσα» του χαρίζουν δυο πλατινένιους δίσκους!

Το 1977 συμμετέχει στην ηχογράφηση της σύγχρονης όπερας του Μίμη Πλέσσα και Κώστα Βίρβου “Ουτοπία”, το 1979 στον ρόλο του αρχιερέα Άννα στην ροκ όπερας “Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο άστρο” σε μουσική διδασκαλία του Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μαλαβέτα, (παρακολουθεί μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη), το 1980 πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ερμή στο μιούζικαλ “Λουκιανού Διάλογοι” σε μουσική του Μίμη Πλέσσα, το 1981 ηχογραφεί δύο τραγούδια, το Seventh Heaven και το The Amazing Mr. Be για την αμερικανικής παραγωγής ταινία Next One, το 1982 υποδύεται τον Σίμωνα Κυρηναίο στην τηλεοπτική σειρά της Universal Picture “Πράξεις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου” με πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins.

Το 1979 βραβεύεται στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ως συνθέτης και στιχουργός για το τραγούδι “Με μια κιθάρα”, το 1994 συμμετέχει στην Eurovision, και το 2005 γράφει για την Ελένη Παπαρίζου το τραγούδι The Light in our Soul το οποίο αν και αποσύρεται γίνεται μεγάλη επιτυχία στην Σουηδία.

Sold out οι συναυλίες του στην Θεσσαλονίκη το 2013 στα Λαδάδικα, συνεχίζει το φετινό φθινόπωρο και τραγουδά με την Πωλίνα και τον Χαριτοδιπλωμένο. Μετά το «Πέντε» (Χυτήριο 2015) θεατρικό έργο που έγραψε ο ίδιος στο οποίο και πρωταγωνιστούσε, θα τον δούμε τον Νοέμβριο στο θέατρο Ακάδημος στην παράσταση «Εκείνος και εκείνος» του Κώστα Μουρσελά. Καλή επιτυχία Κώστα!

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας εδώ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%