Μαρία Παπαϊωάννου

Σύντομο σχόλιο για τον Νίκο Μωραΐτη καλεσμένο στον ngradio

today10 Δεκεμβρίου, 2015

Background
share close

Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, σπούδασε Νομικά και έκανε μεταπτυχιακό στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιτυχημένος δημοσιογράφος και στιχουργός! Γράφει στο site του Αλτσαντίρ, στο Elle, στο etetradio, στην ΕΡTopen κ.α. Ως στιχουργό τον ανακάλυψε η Γαλάνη, και έκτοτε άνοιξαν οι ουρανοί της επιτυχίας! Ούτως ή άλλως “ουρανοκατέβατοι” είναι οι στίχοι για τα τραγούδια που γράφει, όπως μας είπε! 60 δίσκοι, 350 τραγούδια! Εργάστηκε, 19 χρονών, στο Μελωδία FM επί 17 χρόνια!

Ξαφνικά το 1994 του βγήκαν μεμιάς 100 στίχοι! Σαν να άνοιξε ένα καπάκι! Από αγάπη στο ελληνικό τραγούδι! Μεγάλη αγάπη! Κυρίως για το έντεχνο! Δίνει κάποιους στίχους του στην Γαλάνη -εκείνη κρατάει δέκα! Το 1997 τον παίρνει στο τηλέφωνο και του ζητάει την άδεια να δώσει το τραγούδι “Τα Χάρτινα” στον Σούκα! “Έλα στο σπίτι μου το βράδυ να γράψεις στίχους σε καμιά μελωδία!” Έτσι τον κέρδισε η στιχουργική! Έγραφε στο Δίφωνο, στο Βήμα, ήταν μουσικός συντάκτης… Στα 25 του έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει! Επτά χρόνια μετά ήρθε η πολύ μεγάλη επιτυχία με την φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη “Ο άγγελός μου!” Όπως μας είπε, μετά από αυτό το τραγούδι ένιωσε πως είναι με την Άλκηστη συγγενείς! Ήταν η μεγάλη επιστροφή του Στέφανου Κορκολή.

Η χημεία μας μαζί του απίστευτη! “Με έχετε αποστομώσει, με έχετε εντυπωσιάσει! Δεν περίμενα να βρω ένα τέτοιο spacecraft!” Ήθελε να μας γνωρίσει έναν προς έναν τους παραγωγούς! “Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει εδώ! Είστε μοναδική περίπτωση! Περνάω πολύ καλά μαζί σας!” Κι εμείς μαζί του! Ευφυής, μορφωμένος, καλοπροαίρετος, ήταν ιδιαίτερη χαρά να μιλάμε μαζί του! Έχει αυτή την ιδιαίτερη νοημοσύνη που αποκαλούμε μεταξύ μας “Q”. Καθίσαμε αρκετά μετά την εκπομπή κουβεντιάζοντας, βλέποντας βίντεο κ.λπ., σαν να ήμασταν φίλοι από παλιά!

”Ο στιχουργός είναι μια κεραία που μαζεύει τα κατάλληλα σήματα!”, “Το πιο βολικό είναι να γράφεις χωρίς μουσική! Το αντίθετο όμως είναι πρόκληση!”, “Γράφω αποστασιοποιημένος από την χαρά και την λύπη! Περνούν μέσα μου, και βγαίνουν όποτε θέλουν!”, “Τραγουδάω γράφοντας τους στίχους, ακούγοντας μια συγκεκριμένη φωνή που το προορίζω…”, “Ο στιχουργός κρυφακούει αυτούς που τραγουδούν τα τραγούδια του!”

Θαυμάζει τους συνθέτες Καραΐνδρου, Λοΐζο, Σπανό, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο κ.α. Έχει γράψει τραγούδια για φωνές πολλών αγαπημένων τραγουδιστών (Πρωτοψάλτη, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Αλεξίου, Μοσχο-λιού, Μητροπάνο, Γλυκερία, Νταλάρα, Πασπαλά, Ασλανίδου, Πάριο, Τερζή κ.α.) Πολλές οι επιτυχίες του: Τα Σάββατα (Ρέμος), Σβήσε το φεγγάρι (Μητροπάνος), Κάτι Ελλάδες (Νταλάρας, Κότσιρας) Ένα φιλί (Χ. Αλεξίου) το οποίο μάλιστα ηχογραφήθηκε το 2014 σε στούντιο στην Πάρο όπου έχει σπίτι η Χαρούλα, “Δεν φεύγω” με τον Χατζηγιάννη, “Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι” (Γ.Κότσιρας), το αγαπημένο του Στέλιου μας, και δεκάδες άλλα!

Στην στιχουργική τον επηρέασαν η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και φυσικά ο Γκάτσος! Προσεχώς ετοιμάζει δίσκο με την Δήμητρα Γαλάνη και τον Στάθη Δράκο! Καλή επιτυχία!

Είπαν και με τον Ισίδωρο να συνεργαστούν! Αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση να είναι σύντομα ξανά κοντά μας!

“Αν δεν έρθει κανείς εδώ δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει εδώ! Κάτι μαγικό! Μου θυμίζετε ραδιόφωνο στα τέλη του ’80!” Νίκο, όποτε θέλεις έλα και κάνε εκπομπή με ό,τι τραγούδια θέλεις!

*

Για να δείτε την συνέντευξη πατήστε εδώ!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%