Μαρία Παπαϊωάννου

Το Συναμφότερον του πνεύματος

today20 Ιανουαρίου, 2015

Background
share close

Το Συναμφότερον, η ευλογημένη πνευματική σύλληψη των Ελλήνων!
Η Δύση είναι παγιδευμένη στο καμάρι της, το διαλεκτικό σχήμα θέση-αντίθεση-σύνθεση! Η Ελλάδα, η πνευματική Πατρίδα του κόσμου, χώρεσε τα πάντα σε μια λέξη: Συναμφότερον! Ήδη από τον Ισίοδο και τον Πλάτωνα ως την Ορθόδοξη γραμματεία! Όλα συνυπάρχουν ταυτόχρονα στο Όλον! Είναι το υπέροχο ακατανόητο “μαζί” που κρατά τις Ελληνικές ψυχές στην άγια τρέλα τους, σε βίο κοινοτικό! Που εννοούν ακόμα να πίνουν από το ίδιο Ποτήριο!
Ως Πρόσωπα, διαφορετικά εντούτοις!

Και το διαλεκτικό σχήμα θέση-αντίθεση-σύνθεση, είναι η καλή, η ευκτέα προοπτική! Στην πραγματικότητα ο δυτικός πολιτισμός σπαράσσεται μέσα στις αντιθέσεις! Είναι μέσα στον πόλεμο! Θέση-αντίθεση! Λόγος-αντίλογος! Και η εκάστοτε σύνθεση είναι μια νέα θέση που συνεχίζει το διαλεκτικό σχήμα!

Στην Ελληνική πνευματική οπτική όλα είναι παρόντα ταυτόχρονα, εξαγιασμένα! Ποτέ δεν έγινε άλλο τίποτα από φως! Ο Χριστός ανασταίνεται και την ίδια ώρα κατέρχεται στον Άδη! Γιατί η ανάσταση είναι ταυτοχρόνως αναίρεση του Άδη!

Ακατανόητη για την Δύση η διαφορά του Προσώπου από το προσωπείο! Το Πρόσωπο (προς όψη) απευθύνεται στον “άλλον”! Είναι σχέση! Γι’ αυτό εξάλλου η Δύση είναι εγκλωβισμένη στον ατομισμό! Δεν μοιράζεται! Ούτε καν στην οικογένεια! Μετά δυσκολίας… Και τον ατομισμό αυτόν εξάγει!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%