Νικόλας Νούλας

16/7/2017 | Category: Νικόλας Νούλας

Song to Song

Ο Terrence Mallick ( Badlands, Tree of Life, Thin Red Line) παρουσιάζει μία ακόμη ταινία σε σενάριο του ιδίου , ως συνήθως, με πρωταγωνιστές τους Ryan Gosling, Michael Fassbender , Rooney Mara και Nataly Portman. Είναι δύσκολο κάποιος να αναφέρει με λίγα λόγια την υπόθεση μίας ταινίας του Mallick αλλά συνοπτικά αυτή αφορά την μουσική συνεργασία των Gosling και Fassbender αλλά και δύο ερωτικά τρίγωνα που προκύπτουν στη συνέχεια. Όλα λαμβάνουν χώρα έχοντας ως παρασκήνιο την μουσική σκηνή του Τέξας.

Το σενάριο ακολουθεί την συνήθη αντισυμβατική αφήγηση που επιλέγει ο Terrence Mallick ενώ γίνοται voice-overs από τους πρωταγωνιστές . Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο σταθερός συνεργάτης του Mallick , Emmanuel Lubiezki( οσκαρ φωτογραφίας για τα Gravity , Birdman , Revenant) και για άλλη μια φορά κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι υποκριτικές και των τεσσάρων είναι άριστες . Δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως η σκηνοθεσία είναι φοβερή , άλλωστε ο σκηνοθέτης έχει αποδείξει ξανά και ξανά τις ικανότητές του. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

Παρόλα αυτά , οι μεταφορές στον χρόνο προκαλούν προβλήματα συνέχειας κάτι που δεν συνέβη στο » Δέντρο της Ζωής » . Επίσης η δουλεία που έχει γίνει στο edit δεν είναι καλή ενισχύοντας έτσι τις ασυνέχειες και κάνοντας την ιστορία πιο δύσκολα κατανοητή. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί πως ο Mallick κατά σημεία έχει προσθέσει μικρά στοιχεία που καταδεικνύουν την αλλαγή στον χρόνο.

Παρά τα προβλήματα στην συνέχεια και τη ροή , η ταινία είναι αρκετά καλή. Απευθύνεται σε μικρό και απαιτητικό κοινό. Δεν είναι μία ταινία που απλά παρακολουθεί κανείς για να περάσει την ώρα του. Ο Mallick σέβεται το κοινό και δεν » δίνει στο πιάτο » τα γεγονότα αλλά αφήνει αυτό να τα εντοπίσει. Το σενάριο , όπως είπαμε, είναι πρωτότυπο πράγμα σπάνιο στην εποχή των prequel, sequel , spin offf , reboot και remake και αξίζει σεβασμό.

Βαθμός: 8,5/10

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε VOD( video on demand ) στο Amazon.