Στέλιος Νικολαΐδης

Φως σε λόγια

today26 Αυγούστου, 2015

Background
share close

Μόλις ξυπνάτε το πρωί, να ρυθμίζετε την εσωτερική σας πυξίδα, να επικαλείστε την ιδιότητα που χρειάζεστε (υπομονή, κουράγιο, ψυχική διάθεση, αντοχή, συγγνώμη…) και να την προβάλλετε συχνά στον νου σας στη διάρκεια όλης της ημέρας, έτσι ώστε να σας εμπνέει. Επειδή κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα, να αγαπάτε και να τιμάτε συνολικά την ύπαρξή σας·  με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε παράδειγμα και για τους άλλους, θα το ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό.

Να μιλάτε συνήθως για τα καλά που σας συμβαίνουν· αυτό και μόνο να κάνετε είναι αρκετό για να είναι όλη η μέρα σας εντελώς ξεχωριστή. Και για να μεταβάλλει την ατιμό-σφαιρα (όχι την ατμόσφαιρα…) γύρω σας, αν συγκεντρώσετε την προσοχή σας και κάνετε μια μικρή αλλαγή και μιλάτε μόνον για τα καλά που σας συμβαίνουν. Τα άλλα αφήστε τα να περνούν.

Να θυμόσαστε ότι, όποτε κατηγορείτε κάποιον, υπονομεύετε το δικό σας κύρος, αν αποδέχεστε όμως μερίδιο της ευθύνη σας, σας δίνετε η δυνατότητα να αλλάξετε τα πράγματα. Πάντοτε όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη να μη βιάζεστε… πρώτον, να κοιτάζεστε και να λέτε τι ωραίοι που είστε και να λέτε στον εαυτό σας λόγια ενθαρρυντικά, ώστε να μπορείτε από τις αντιξοότητες, όλοι, να διδάσκεστε και να βγαίνετε κερδισμένοι.

Ό,τι και να σας συμβαίνει, να ξέρετε ότι είναι τελικά λιγότερο σοβαρό απ’ ό,τι το παρουσιάζετε στον εαυτό σας· γι’ αυτό φροντίστε να ερμηνεύετε τα γεγονότα με θεϊκό τρόπο. Ας πούμε μη σκέφτεστε: “΄Αργησε επειδή δεν με νοιάζεται”, “καθυστέρησε στο γραφείο γιατί δεν τον ενδιαφέρει”, αλλά “άργησε γιατί έχει πολλές υποχρεώσεις”. Το λέω για κάποιους εκεί. Μη σκέφτεστε: “Τίποτα καλό δεν μου συμβαίνει και τόσα κάνω και έχω αφιερωθεί στον Θεό και δεν μου συμβαίνει τίποτα…” Μπορείτε να πείτε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πήγαν τέλεια, θα ξαναδοκιμάσω έως ότου πάνε όσο καλύτερα γίνεται  με τη βοήθεια του Θεού.

Σήμερα ήταν οι τελευταίοι Χαιρετισμοί, οι τέταρτοι Χαιρετισμοί και θα πάτε να ακούσετε αυτά τα ωραιότατα λόγια:  «Η ωραιότητα της παρθενίας σου». Η παρθενία δεν αφορά μόνο την Παναγία, αλλά κάθε ψυχή που δεν συναναστρέφεται το κακό.
Να μη διστάζετε ποτέ να πείτε μια καλή κουβέντα για τους άλλους. Μη νιώσετε την ανάγκη να αποδείξετε ποτέ ότι είστε οι καλύτεροι. Να θυμόσαστε ότι η μεμψιμοιρία πνίγει την αγάπη.

Όταν λυπάστε τον εαυτό σας, προκαλείτε οίκτο στους άλλους και πολλές φορές την οργή τους. Αυτό να το θυμόσαστε και να ενεργείτε με τέτοιο τρόπο που να μην ερεθίζετε τους άλλους. Να είστε στοργικοί απέναντι στον εαυτό σας, πρωτίστως.

Επίσης, να θυμόσαστε πως οι κανόνες που ισχύουν για την καλοσύνη είναι πάρα πολύ απλοί:

Να ακούτε με την καρδιά σας
Να μιλάτε με την καρδιά σας
Να είστε ανοιχτοί κι ευθείς και να μην είστε καχύποπτοι
Να είστε ενθαρρυντικοί και να εμπιστεύεστε πάντοτε την ικανότητά σας να επηρεάζετε αγγελικά τους γύρω σας
Να θυμάστε πως όλοι αναζητούν μια καλή κουβέντα από σας, ακόμα και εκείνοι που νομίζετε ότι δεν τη χρειάζονται
Γι’ αυτό φροντίστε να ενθαρρύνετε όλους όσοι μπαίνουν μέσα στη σφαίρα της ύπαρξής σας.

Να συγκεντρώνετε τον εαυτό σας στα αγγελικά φτερά.

Φροντίστε να σκέφτεστε με την καρδιά και η σκέψη της καρδιάς να ανεβαίνει στον νου και όχι με τον νου και να κατεβάζετε την σκέψη στην καρδιά, γιατί αυτό μπλοκάρει τα πράγματα.

Να βλέπετε μόνο τα θετικά στοιχεία του καθενός και να τού τα υπογραμμίζετε.

Όταν σκέφτεστε την αγάπη, μην αφήνετε τον εαυτό σας απέξω.

Αφήστε την εμπειρία να σας διδάξει για ποια πράγματα αξίζει να αγωνιστείτε και για ποια όχι.

Επίσης, η τεχνητή ταπεινοφροσύνη και η λογικά μεθοδευμένη, υπονομεύει την ψυχή σας, γι΄αυτό τέτοιου είδους καλοσύνες να τις πετάξετε απέξω.

Να ευχαριστείτε τον Θεό κάθε μέρα πριν φάτε.

Να ευχαριστείτε το Θεόν την ώρα που σηκώνεστε από το τραπέζι.

Να φέρεστε με μεγάλο σεβασμό προς τον εαυτό σας. Μη διστάζετε να πείτε όχι σε όποιον σας ζητήσει κάτι που σας φαίνεται λάθος.

Να προσδοκάτε από τους άλλους σεβασμό και καλοσύνη και, όπου δεν σας παρέχονται, να αποστασιοποιήστε, να απομακρύνεστε.

Μόλις συλλάβετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας τον εαυτό σας να είναι επικριτικός ή υπονομευτικός, να σταματάτε.
Να σταματάτε αμέσως να μιλάτε. Να λέτε συγγνώμη και να φεύγετε.

Να διατηρείτε τα πράγματα απλά. Η αγάπη να είναι το σημείο αναφοράς και το κριτήριο για κάθε κίνησή σας.

Τις μέρες που νιώθετε ανίσχυροι, να είστε προσεκτικοί στη συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους, γιατί εκείνες τις μέρες γινόμαστε ιδιαίτερα αντιπαθείς.

Μη λέτε ότι δεν συμβαίνει τίποτα όταν νιώθετε οργισμένοι. Να μιλάτε με σεβασμό και απλότητα.

Μη βάζετε ταμπέλες στους άλλους. Με τις ταμπέλες, μειώνεται ο ανθρωπισμός, τόσο στα μάτια τους όσο και στα δικά σας τα μάτια.

Αν κάποιος τύχει να σας νευριάσει, να σας εξοργίσει, σταματήστε και πείτε: «Τι μου συμβαίνει; Τι μου συμβαίνει σήμερα». Οι ενοχλητικές συνήθειες των άλλων λειτουργούν σαν δείκτες της δικής μας εσωτερικής κατάστασης.

Όταν σας  καταλάβουν συναισθήματα ισχυρής απαξίας, σταθείτε όρθιοι και αντιμετωπίστε το με ψυχραιμία. Πείτε στον εαυτό σας ότι η ζωή σας αξίζει, επειδή σάς χαρίστηκε από τον Θεό. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Και αφήστε αυτά τα αισθήματα, τα σατανικά, της απαισιοδοξίας να φύγουν.

Όταν φοβάστε, να προσεύχεστε και να ενώνεστε με τον Θεό με έναν απλό τρόπο. Δεν χρειάζεται… η προσευχή σας να διαρκεί πολύ· μπορεί να κρατήσει μερικά δευτερόλεπτα. Όταν φοβάστε, να ξέρετε ότι είστε αιχμάλωτοι του σατανά. Ο μόνος που μπορεί να σας ελευθερώσει από αυτή την αιχμαλωσία είναι ο Θεός.

Αν κάποιος είναι συστηματικά αγενής, αποκαρδιωτικός και κακός, πείτε του τη γνώμη σας. Δώστε του να καταλάβει ότι δεν σας αρέσει η συμπεριφορά του. Και προτείνετέ του μια πιο αγαπητική λύση. Υποβιβάζοντας  τους άλλους, δεν ανεβάζετε τον εαυτό σας. Η προσωπική δύναμη του καθενός πηγάζει από την επιλογή του να είστε ανθρώπινοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η συμπόνια να θυμάστε ότι είναι το ιδεώδες.  Να αναρωτιέστε αν έχετε συμπόνια, γιατί η συμπόνια φωτίζει το δρόμο σας και πάντοτε βοηθά τους ανθρώπους να ακτινοβολούν.  Άρα η συμπόνια δεν είναι συναίσθημα αλλά τρόπος έκφρασης.

Κάντε τον κόπο να ενδιαφερθείτε και να κατανοήσετε τους άλλους και δώστε προσοχή σε αυτά που σας εκμυστηρεύονται· κι έτσι ίσως να μπορέσετε να τους βοηθήσετε ουσιαστικά.

Μάθετε να εξισορροπείτε την ατομική σας εξέλιξη με την κοινωνική εξέλιξη και συνείδηση, ώστε να γλυτώνετε από τη μοναξιά και να μπορείτε να έχετε άγγελο προστάτη γύρω σας.

Να προσφέρετε πάντοτε περισσότερα από όσα χρειάζεστε εσείς σε όσους αγαπάτε και όσους έχουν ανάγκη τη φροντίδα σας.

Να μην έχετε πλαστές συμπεριφορές αλλά καρδιακές συμπεριφορές, κι όταν αισθάνεστε  πως η συμπεριφορά σας είναι πλαστή, να μη μιλάτε σε κανέναν.

Μην παραλείπετε ποτέ να επαινείτε ολόψυχα τους άλλους. Μην  παραλείπετε ποτέ να επιβραβεύετε και την μικρότερη προσπάθεια που τους κάνει να γίνονται καλύτεροι.

Μην υποτιμάτε ποτέ την ικανότητα που έχετε να πληγώσετε τους άλλους. Μεταχειριστείτε τη όπως το δυναμίτη, με πολλή-πολλή προσοχή όμως… Η αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει με διάθεση να πληγώνετε τους άλλους. Να τους εύχεστε τα καλύτερα, να τους ευλογείτε, να κάνετε ό,τι μπορείτε… αλλιώς κλειδώστε τους μέσα στο φως και αφήστε τους να κάνουν την πορεία τους.

Η οργή μάς αποξενώνει και μάς πετά σ΄ένα λάκκο με φίδια πνευματικά και δηλητηριάζει όλες τις σχέσεις που έχουμε. Άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά να ξέρετε  πως είναι άνθρωποι που νιώθουν οργισμένοι.

Θα υπάρξουν στη ζωή κάποια τραύματα που ίσως να μην μπορέσετε να τα ξεπεράσετε εύκολα. Ωστόσο πρέπει να προχωρήσετε, κυρίως αν εμπεδώσετε όσα σάς διδάσκει η ζωή και κυρίως αν κατανοήσετε πόσο οικουμενικός είναι ο πόνος.
Να μάθετε να ακούτε πραγματικά, μη βιάζεστε να μιλάτε. Το να πεις τη γνώμη σου πάνω από τον άλλον δείχνει αλαζονεία, η οποία κρύβεται μέσα στη βιασύνη.

Αν πείτε σε κάποιον ότι δεν έχετε χρόνο αυτή τη στιγμή, ψάξτε να βρείτε σύντομα το χρόνο γι’ αυτόν.

Καταργήστε από το λεξιλόγιό σας λέξεις που δίνουν διαταγές. Επιλέξτε απλώς να κάνετε εκείνο που πρέπει να γίνει. Όταν πάλι κάποιες φορές κάνετε κάτι παρόλο που δεν είναι η σειρά σας να το κάνετε, να προσεύχεστε στον Θεό να σας δίνει δύναμη και να σας βοηθά. Μην πιέζεστε να τα προλάβετε όλα, γιατί αυτό θα σας αναστατώνει. Περιορίστε τον  κατάλογο όλων των υποχρεώσεών σας κατά το ήμισυ και μη λιβανίζετε τον εαυτό σας με τη σκέψη ότι  τα πρόλαβατε όλα, ενώ τελικά τα έχετε πασαλείψει όλα. Κυρίως όμως  μην είστε αυταρχικοί.

Αναπτύξτε τη δημιουργικότητά σας.  Αδράξτε τις ευκαιρίες που σας στέλνει καθημερινά ο Θεός.

Αναπνέετε βαθιά.

Να προσεύχεστε.

Να τρώτε με ευχαρίστηση. Να πίνετε πολύ νερό.

Να κάνετε φίλους και να τους τιμάτε.

Να προσφέρετε και να δέχεστε αγάπη. Αυτή είναι η οδός για να νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και να μπορείτε να γίνετε καλοδεχούμενοι στη χώρα των αγγέλων που βοηθούν την κοινωνία να αναπτύσσεται και να οργανώνεται. Βάλτε στην άκρη την τελειομανία σας, την ανάγκη για αναγνώριση, για να μπορέσετε να δουλέψετε ταχύτερα. Θα κάνετε λιγότερα λάθη και θα αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση των πραγμάτων όταν ακολουθήσετε αυτή την οδό.

Να βλέπετε μια κακή μέρα ως μια κακή μέρα. Τίποτε άλλο. Δεν είναι προάγγελος ούτε δεινών ούτε καλών. Καλές μέρες, κακές μέρες. Ηλιοφάνεια, συννεφιά. Βροχή, λιακάδα. Η γη τα ανέχεται. Η γη ωφελείται κι από τα δύο. Κι εσείς το ίδιο.

Να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας για προσευχή. Πέντε λεπτά στην αρχή και στο τέλος της ημέρας είναι τέλεια για να έχετε την ισορροπία σας. Να διαβάζετε την Αγία Γραφή και τους Χαιρετισμούς. Η επίδραση των λόγων της Γραφής είναι ζωογόνος, όπως το νερό.

Να ξέρετε πως όσο σημαντική είναι η εκπνοή, το ίδιο σημαντική είναι και η εισπνοή. Να αναπνέετε βαθιά και να ξέρετε ότι κάθε φορά που αναπνέετε ο Θεός σάς διαπερνά και φωτίζει όλο σας το σώμα.

Φροντίστε να μη λέτε πολλά και να είστε σιωπηλοί, αλλά λίγα και όσα πρέπει.

Επίσης, καλό θα ήταν να έχετε τακτικότερη επαφή με την καρδιά και τα βαθιά και τέλεια συναισθήματα του φωτός.

Απομακρυνθείτε από εκείνους που μπορούν να σας βλάψουν έστω και πνευματικά, και να αναλογίζεστε συχνά και με ευγνωμοσύνη εκείνους που σας αγαπούν και σας εμπνέουν. Αποφεύγετε να σκέφτεστε εκείνους που σας πληγώνουν και σας απογοητεύουν και επίσης το ίδιο καλά να αποφεύγετε τις σκέψεις εκείνες που σας λένε ότι στο μέλλον θα γίνει κάτι κακό, ότι πρέπει να γίνει κάτι, ότι θα αρρωστήσετε, ότι θα πάθετε κάτι. Να τις αποφεύγετε σαν να πρόκειται να πέσει ένα άρμα επάνω σας αναμμένο. Σηκωθείτε αμέσως να φύγετε. Μη μείνετε να σχολιάσετε ούτε το δίκιο των σκέψεων ούτε των ανθρώπων αυτών, ούτε τίποτα.

Να συναναστρέφεστε εκείνους που έχουν Θεό και κρατήστε τους κοντά σας.

Και τέλος, να ξέρετε ότι ζούμε μια μεγάλη εμπειρία που ονομάζεται Φως Ραφαήλ, και τη ζείτε κι εσείς εκεί, μια τεράστια εμπειρία αγάπης και δυνάμεων. Μέσα σε αυτόν το δρόμο υπάρχει και άσκηση, υπάρχει και πίεση…, όμως δείτε ότι αν πάρετε ένα σπόρο και δεν τον φυτέψετε βαθιά μες στο σκοτάδι, αν δεν τον πιέσετε στο χώμα, ο σπόρος αυτός δεν θα φυτρώσει. Το σκοτάδι, δηλαδή το να μην ξέρετε γιατί ο δάσκαλος τα λέει αυτά, η πίεση και το βάθος του χώματος ενεργοποιούν τις δυνάμεις μέσα στο σπόρο που, αν παρέμενε στην επιφάνεια, δεν θα έκανε τίποτα.

Η ουσία είναι να ξέρετε ότι πατάτε σε ιερό τόπο. Αν το γνωρίζετε αυτό, δεν χρειάζεται ούτε να σκέφτεστε  τι να κάνετε, πώς να φερθείτε, ούτε να προσπαθείτε να καταλάβετε. Αν ξέρετε ότι ο τόπος όπου πατάτε είναι ιερός τόπος, τότε γνωρίζετε -η ψυχή μάλλον γνωρίζει-, πως είστε στο σωστό σημείο. Είστε όλοι ευλογημένοι από τον Θεό…

Απορρίψτε τον καθωσπρεπισμό που είναι κυνικότητα και αυστηρότητα κρυμμένη πίσω από ευγένεια, γίνετε απλοί σαν τα παιδιά, κάντε κάθε μέρα μια καινούργια αρχή και δώστε στον εαυτό σας μια δυνατή και δυναμική εμπειρία, τρισεκατομμυρίων βατ ηλιακού φωτισμού… Αφήστε τον εαυτό σας να γεμίσει με τρισεκατομμύρια βατ φωτισμού ηλιακού να κυλήσουν μέσα σας και να γίνετε σαν τα παιδιά, να απλουστευτείτε…

Δοξάστε τον Θεό και όλα τ΄άλλα είναι μόνο λόγια. Δεν έχουν τίποτα να σας προσφέρουν. Αυτό που σας έστειλα είναι πίσω από τα λόγια… Είναι μια δόνηση που είναι ακριβώς γύρω σας εκεί όπου είστε. Η ικανότητά σας να την απορροφήσετε εξαρτάται από το βαθμό της απλότητάς σας και από το βαθμό που μπορείτε να αισθάνεστε το κάθε σας δευτερόλεπτο σαν μια δυναμική αιωνιότητας.

Πηγή: neoastro.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%