Blog

Είδαμε την Οδύσσεια από τους Patari Project

today5 Νοεμβρίου, 2014

Background
share close

Και μόνο που ακούω την λέξη «Οδύσσεια» κουράζομαι… Θάλασσες, το συναίσθημα του ανικανοποίητου, μακρυά από το σπίτι, μοναξιά… Χάλια μπλε.

Όμως μου τράβηξε την προσοχή το μπλε των φωτογραφιών της ομάδας Patari Project από την παράστασή τους…  Ένα διαφορετικό μπλε, αλλιώτικο, σύγχρονο και πιο δυναμικό. Υστερα έριξα και μια ματιά στους ηθοποιούς… Αυτό ήταν τρελάθηκα! Ολόκληρη η Οδύσσεια θα διαδραματιστεί σε ένα βάθρο 1×1,60 m! Ήμουν σίγουρη ότι έπρεπε να την δω!

Στο μυαλό μου την είχα τόσο πελώρια που δεν μπορούσα να την φανταστώ σε ένα τόσο μικρό χώρο. Πώς; Και όλες αυτές οι θάλασσες; Τα καράβια; Οι ναύτες; Οι μάγισσες και οι απέραντοι τόποι; Ο Κύκλωπας;

odysseia

Πήρα λοιπόν 3 καλούς μου φίλους την Φαία, τον Άγγελο, τον Κωνσταντίνο και πήγαμε!

Μου λύθηκαν όλες οι απορίες από τα πρώτα 5 λεπτά της παράστασης. Στην πρώτη σκηνή ακόμα αναρωτιέσαι «Ποιος είναι αυτός; Και οι άλλοι πού θα χωρέσουν;» Κι όμως! Στην συνέχεια απλώς απολαμβάνεις το έργο ταξιδεύοντας μαζί με τους ήρωες, τους αρχαίους Θεούς, το πλήρωμα, τις μάγισσες, τους ιθαγενείς βλέποντας μπροστά στα μάτια σου ξεκάθαρα όλα τα μέρη και τους χαρακτήρες!

«Χολλυγουντιανή υπερπαραγωγή» χωρίς κοστούμια, χωρίς sound design, χωρίς ειδικά οπτικά εφέ… Όλα από τους ίδιους τους ηθοποιούς!

Μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη «Οδύσσεια» που είδα. Πολύ καλή σκηνοθεσία, θυμίζει τηλεοπτική παραγωγή, με ωραία διάθεση. Ακόμα και οι πιο δυσάρεστες στιγμές από το συγκεκριμένο έργο εκτυλίσσονται σαν κινηματογραφική κωμωδία, από αυτές τις παλιές με το ήθος και το πραγματικό γέλιο, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η βαρύτητα του έργου. Του δόθηκε μία τάση χαμόγελου και αισιοδοξίας. Μία πιο φρέσκια ματιά.

Τέλος, το θεωρώ ίσως από τα πιο σημαντικά χαρίσματα της νέας γενιάς, από την συνολική ομάδα των παιδιών δεν ξεχώρισες κάποιους, ήταν πραγματικά ένα! Όλοι είχαν μοιραστεί τους ρόλους ακριβώς, τους ήχους, τις κινήσεις ακόμα και ο Οδυσσέας άλλαζε σε κάποιες περιπτώσεις! Συντονισμός, συνεργασία και.. Αγάπη μόνο!

odysseia

Λεπτομέρειες για την παράσταση:
Από 13 Οκτωβρίου στο OLVIO (Μετρό: Σταθμός Κεραμεικού. Επί της Ιεράς Οδού 67), κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30!
Πέντε ηθοποιοί σε μια πλατφόρμα 1Χ1,60 διηγούνται την πιο πολυταξιδεμένη ιστορία 75 εκατοστά πάνω από τη γη!
210 3414118 (ώρες κρατήσεων 17:00-21:00)

Η παράσταση είναι μια δημιουργία της ομάδας
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Δραματουργία: Kωνσταντίνος Μελίδης
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Τασσύ
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννούλης, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου
Παραγωγή: Patari Project σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Olvio

odysseia

Υ.Γ.: Όταν ξεκίνησε η παράσταση παρατήρησα ότι στους ηθοποιούς πάνω στην σκηνή ήταν και ο Θεοδόσης, ένα παιδί που παλαιότερα είχε έρθει μαζί με την Μαριάννα Βαρβιάννη για συνέντευξη και πραγματικά τα είχαμε περάσει πολύ ωραία. Ξέρετε είναι αυτό το αίσθημα «Τον ξέρω αυτόν! Έλα ρε! Ναι! Ο Θεοδόσης! Καλά και γ**ώ τα παιδιά!»! Είναι στα άμεσα σχέδιά μας να καλέσουμε όλη την ομάδα για συνέντευξη! Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους σας!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%