Σινεμά - TV

Αυτοί θα είναι (πιθανότατα) οι ήρωες του πρίκουελ του «Game of Thrones»

today13 Ιουνίου, 2018

Background
share close

Αυτή η τρύπα σε σχήμα «Game of Thrones» που θα αφήσει μέσα σας το 2019, όταν ολοκληρωθεί η τελευταία σεζόν της σειράς, θα γεμίσει πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμένατε. Τώρα που το δίκτυο HBO ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο (από τα τέσσερα;) spin-off του «Game of Thrones», δεν έχουμε να ασχολούμαστε μόνο με το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει μέχρι το φινάλε, αλλά και με όσα περιμένουμε να δούμε στις οθόνες μας από το 2020 και μετά.

Ας θυμηθούμε τι λέει η ανακοίνωση του HBO: «Η σειρά καταγράφει την κάθοδο του κόσμου από τη Χρυσή Εποχή των Ηρώων στην πιο σκοτεινή του ώρα. Και μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: από τα τρομακτικά μυστικά της ιστορίας του Γουέστερος μέχρι την πραγματική προέλευση των Λευκών Οδοιπόρων, κι από τα μυστήρια της Ανατολής ως τους θρυλικούς Σταρκ… δεν είναι η ιστορία που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε». Όλα τα παραπάνω ο συγγραφέας των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά, Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, τα έχει περιγράψει στον τόμο «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου» (εκδ. Anubis, 2015).

Η μακρινή Εποχή των Ηρώων

Η Εποχή των Ηρώων ξεκίνησε 10.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη σειρά, με την υπογραφή της Συνθήκης του Νησιού των Προσώπων, που σήμανε το τέλος του πολέμου ανάμεσα στους Πρώτους Ανθρώπους και τα Παιδιά του Δάσους και διήρκεσε περίπου 4.000 χρόνια.

Είναι η εποχή κατά την οποία σχηματίστηκαν πολλοί από τους οίκους που αγαπάμε (ή αγαπάμε να μισούμε) στο «Game of Thrones», όπως οι Σταρκ και οι Λάνιστερ. Στο μέσο της περιόδου αυτής έπεσε ο μακρύτερος και σκοτεινότερος χειμώνας όλων, η Μεγάλη Νύχτα, κατά την οποία οι Λευκοί Οδοιπόροι εισέβαλλαν από τον Βορρά (κάτι που επαναλαμβάνεται στο σημείο της σειράς που βρισκόμαστε τώρα).

Μερικά από τα πρόσωπα-κλειδιά αυτής της εποχής, που είναι πολύ πιθανό να τα δούμε στη νέα σειρά, είναι τα εξής:


Μπράντον ο Τέκτονας: 
Ο Μπράντον Σταρκ, γνωστός ως Μπράντον ο Τέκτονας επειδή έκτισε, με τη βοήθεια Γιγάντων, το περίφημο τείχος που προστάτευε το Γουέστερος από τους Λευκούς Οδοιπόρους. Έκτισε επίσης το Γουίντερφελ, αλλά και το Στορμς Εντ.
Είναι ο ιδρυτής του οίκου των Σταρκ και ο πρώτος Βασιλιάς του Βορρά.


Λαν ο Εύστροφος:
 Ο ιδρυτής του οίκου των Λάνιστερ ήταν ένας πανέξυπνος απατεώνας που ξεγέλασε τον οίκο των Κάστερλι και τους πήρε το Κάστερλι Ροκ, μαζί με όλο το χρυσάφι που βρίσκεται στα έγκατα του βραχώδους λόφου, πάνω στο οποίο είναι σκαλισμένο το κάστρο.
Οι τροβαδούροι αναφέρουν συχνά τον Λαν και το πόσο πανούργος ήταν, καθώς και το πόσο καλός στο να κερδίζει χρήματα.


Ντούρραν ο Βασιλιάς της Καταιγίδας:
 Σύμφωνα με το θρύλο, ο Ντούρραν ήταν ο πρώτος Βασιλιάς της Καταιγίδας, που έκτισε το Στορμς Εντ με τη βοήθεια του Μπράντον του Τέκτονα και κέρδισε την αγάπη της Ελενέι, της κόρης του θεού της θάλασσας και της θεάς των ανέμων. Λέγεται ότι κυβέρνησε 1.000 χρόνια. Ίδρυσε τον οίκο των Ντούρεντον, που πολλές χιλάδες χρόνια αργότερα συγχωνεύτηκε με εκείνον των Μπαράθιον.


Ο Βασιλιάς της Νύχτας:
 Ο αρχηγός των Λευκών Οδοιπόρων που τόσο ταλαιπωρεί τους ήρωες του «Game of Thrones» είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στη νέα σειρά, αν αυτή περιλαμβάνει τα γεγονότα της Μεγάλης Νύχτας. Γνωρίζουμε ότι ήταν ένας από τους Πρώτους Ανθρώπους, που αιχμαλωτίστηκε από τα Παιδιά του Δάσους, τα οποία κάρφωσαν ένα μαχαίρι από Δρακόγυαλο στην καρδιά του και τον έκαναν τον πρώτο Λευκό Οδοιπόρο. Σκηνή την οποία έχουμε δει στην έκτη σεζόν της σειράς, μέσα από όραμα του Μπραν.

Πηγή: reader.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%