Διασκέδαση

Πέντε πασίγνωστες ταινίες που παραλίγο να μη βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες

today18 Μαΐου, 2015

Background
share close

Τις λατρέψαμε, τις έχουμε δει πάνω από μία φορά και θεωρούνται από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Γνωρίζατε όμως ότι οι παρακάτω πέντε ταινίες παραλίγο να μη βγούν ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν πίσω από τις κάμερες;

Blade runner
Δεν είναι μυστικό ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας Ρίντλεϊ Σκοτ και το κινηματογραφικό στούντιο είχαν αντίθετες γνώμες σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας. Είναι επίσης γνωστό πως η Σον Γιάνγκ δεν διακρινόταν και για τις ικανότητές της ως συνεργάτης. Όλα τα παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι ο Σκοτ ήταν πολύ επιλεκτικός με το καστ και η Γιανγκ ισχυριζόταν ότι την υποτιμούσε, είχαν δημιουργήσει ένα αρκετά κακό κλίμα στα γυρίσματα της ταινίας.

Εξορκιστής
Πέρα από τις φήμες που συνόδευαν την ταινία και την παρουσίαζαν ως καταραμένη, οι άνθρωποι που συμμετείχαν είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, μερικές από τις οποίες ήταν ακόμα και απειλητικές για τη ζωή τους. Για παράδειγμα, ο Jack MacGowran, που υποδυόταν τον Burke Dennings, πέθανε λίγο αφού ολοκλήρωσε τα γυρίσματα. Στην ταινία ο Dennings υποδύεται έναν σκηνοθέτη ταινιών που δολοφονείται από τον διάβολο που έχει κυριεύσει το σώμα της Linda Blair. Πολλά προβλήματα υπήρχαν όμως και ανάμεσα στον σκηνοθέτη και την ομάδα της ταινίας. Ο σκηνοθέτης, William Friedkin απέλυσε τον γνωστό συνθέτη Lalo Schifrin και αυτή ήταν μόνο μία από τις πολλές απολύσεις που έκανε. Επιπλέον, στην αρχή αρνήθηκε αναφέρει το όνομα της ηθοποιού που έκανε την φωνή του δαίμονα και δημιούργησε τον ήχο για τον χαρακτηριστικό εμετό της ταινίας.

The Blues Brothers
Για να το θέσουμε κομψά, ο Μπελούσι (Belushi) και ο Aykoyrd δεν ήταν και ο καλύτερος συνδυασμός. Ο πρώτος, εκτός από πολύ ταλαντούχος ήταν και λάτρης των ναρκωτικών και των καταχρήσεων. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας είπε ότι είχε δει τον Μπελούσι μπροστά σ’ ένα βουνό κοκαΐνης. Ο Aykoyrd από την άλλη ήταν τελειομανής και είχε πολύ συγκεκριμένο όραμα για τις ταινίες του. Η ταινία βγήκε εντελώς εκτός προϋπολογισμού και έμεινε πολύ πίσω στα γυρίσματα.

Star Trek: The Motion Picture
nimoy

Ο αρχικός προϋπολογισμός για την ταινία ήταν 18 εκατομμύρια δολάρια, αλλά με τα ειδικά εφέ μόνο να αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια, εκτινάχθηκε στα 45 εκατομμύρια. Το προβλήματα όμως δεν αφορούσαν μόνο τα έξοδα της ταινίας. Ο δημιουργός του Star Trek Gene Roddenberry, συνήθιζε να κλέβει σελίδες από το σενάριο και τις αντικαθιστούσε με δικό του υλικό, κάτι που προκαλούσε μεγάλη σύγχυση στο πλατό και τους ηθοποιούς. Επίσης ο Gene Roddenberry δεν είχε συμπεριλάβει τον Σποκ στην ταινία, μάλλον επειδή εκείνος και ο Nimoy, ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Σποκ, μισούσαν ο ένας τον άλλον. Παρ’ ολ’ αυτά, οι παραγωγοί της ταινίας επενέβησαν και βρήκαν τρόπο να τον συμπεριλάβουν στην ταινία, κάτι που έγινε ακόμα πιο δύσκολο από το γεγονός ότι ο Nimoy εκείνη την εποχή βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με το στούντιο Paramount όπου γυριζόταν το Star Trek.

Η Βασίλισσα της Αφρικής
Η ταινία αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και μερικές από αυτές ήταν ιατρικές. Η Κάθρην Χέπμπορν (Katharine Hepburn), όπως και οι περισσότεροι από τη διανομή και τα μέλη του συνεργείου, αρρώστησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων επειδή έκανε το λάθος να πιει νερό. Οι μόνοι δύο που δεν αρρώστησαν ποτέ ήταν ο Μπόγκαρτ (Bogart) και ο σκηνοθέτης κι αυτό επειδή ήταν μεθυσμένοι σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Επιπλέον, για να διατηρήσει την αυθεντικότητά της η ταινία, τα γυρίσματα έγιναν στο Κονγκό, μία περιοχή επικίνδυνη, όχι μόνο για τους κατοίκους της, αλλά και λόγω των θηρίων  και των ασθενειών που κυκλοφορούσαν.

huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%