Διασκέδαση

Η Ανατολή Μαργιολά @ Πέραν – Κυριακή 12/6

today7 Ιουνίου, 2016

Background
share close

Το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουνίου, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί σε ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. Η Ανατολή Μαργιόλα (τραγούδι), ο Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι-τραγούδι) και ο Γιώργος Φουντούκος (κιθάρα) ξεδιπλώνουν την πορεία του ρεμπέτικου τραγουδιού, από το σμυρναίικο έως τις αρχές της δεκαετίας του ’50, μεταφέροντας το κλίμα της εποχής εκείνης στο δικό μας «τώρα» με σεβασμό και μεράκι.

Η Ανατολή Μαργιόλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Σουλτάτου, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Μανώλη Πάππο, τον Νίκο Τατασόπουλο κ.ά.

Ο Φώτης Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1988 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά μεγάλωσε στην Κορώνη Μεσσηνίας. Με τη μουσική ασχολήθηκε από πολύ μικρός, με την έμμεση παρακίνηση του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε μέλος της «Απόδημης Κομπανίας» στη Μελβούρνη. Μετά το λύκειο, έφυγε πάλι για την Αυστραλία, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται πιο σοβαρά με το μπουζούκι, εμφανιζόμενος σε διάφορα φεστιβάλ εκεί, με το μουσικό του σχήμα. Από το 2013 μένει μόνιμα στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φουντούκος κατάγεται από την Ικαρία, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας στα δέκα του χρόνια και συνέχισε με σπουδές πάνω στην φλαμένκο κιθάρα και στο ούτι. Εκτός από τον Βαγγέλη Κορακάκη, έχει συνεργαστεί και με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Δημήτρης Μπάσης κ.ά.

Έναρξη: 15.00

Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

 

Δεκελείας 20, Νέα Φιλαδέλφεια
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
email: 
[email protected]
http://www.peran.gr/

XORIGOSEPIKOINONIAS-1-1024x363-1

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%