Σινεμά - TV

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα γίνει τηλεοπτική σειρά

today5 Νοεμβρίου, 2017

Background
share close

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Game of Thrones» και την συμβολή του στην αναβίωση των σειρών φαντασίας στην τηλεόραση, ήταν απλά θέμα χρόνου προτού κάποιος σκεφτεί να (ξανά)μεταφέρει το έπος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», αυτή την φορά στην μικρή οθόνη. Η κινηματογραφική επική τριλογία του Πίτερ Τζάκσον έχει καταφέρει να σπάσει τα ταμία στο παγκόσμιο box office, αλλά και να κερδίσει συνολικά 17 Όσκαρ, οπότε δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη που η Warner Bros. είναι ανοιχτή για μια τέτοια ενδεχόμενη μελλοντική μεταφορά των βιβλίων.

lord of the rings

Σύμφωνα με το Variety, η Amazon βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Warner, αλλά και με το Ιδρυμα Τόλκιν (το οποίο πρόσφατα τελείωσε μια δίκη με την WB σε σχέση με τα δικαιώματα των βιβλίων) για να δημιουργήσουν μια σειρά βασισμένη στον κόσμο του Τόλκιν για την streaming πλατφόρμα της Amazon. Επίσης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ακόμη και ο Πρόεδρος της Amazon Τζεφ Μπέζος έχει ενεργό συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Συνήθως ο Μπέζος δεν συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή των ταινιών και των σειρών της Amazon αλλά από ότι φαίνεται είναι μεγάλος φαν των ταινιών φαντασίας, και πιο συγκεκριμένα του «Αρχοντα».

Από την άλλη όμως πρόσφατα ο Μπέζος είχε ζητήσει από τον διευθυντή των Amazon Studios Ρόι Πράις να του φέρει το νέο «Game of Thrones». Ομως από τότε ο Πράις παραιτήθηκε από την θέση του μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, και ίσως γι’ αυτό και η πιο ενεργός συμμετοχή του Μπέζος εδώ. Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δεν έχει κλείσει καμία συμφωνία μέχρι στιγμής και πως όλα βρίσκονται στο επίπεδο των συζητήσεων. Ετσι, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για το πως θα προσεγγίσουν την σειρά του «Αρχοντα» στην μικρή οθόνη, ακόμα και για το αν θα αγγίξουν και άλλα βιβλία του Τόλκιν, όπως το «Σιλμαρίλιον» ή ακόμη και τις μικρές και ανέκδοτες ιστορίες του.

lord of the rings

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Game of Thrones» για το ΗΒΟ, αρκετοί υποθέτουν πως και η Amazon ίσως να προσπαθήσει να υιοθετήσει τον ίδιο τρόπο προσέγγισης και για την σειρά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», αλλά ακόμα όλα αυτά παραμένουν εικασίες.

Από ότι φαίνεται η WB και το Ιδρυμα Τόλκιν έχουν μιλήσει για την συγκεκριμένη ιδέα σε διάφορα στούντιο του Χόλιγουντ, αλλά η Amazon έχει καταφέρει να βγει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Και πως να μην το κάνει άλλωστε αφού ο Πρόεδρός της Τζεφ Μπέζος ανακηρύχτηκε για άλλη μια χρονιά ως ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη, με την περιουσία του να ξεπερνά τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια!

Πηγή: tilestwra.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%