Lifestyle

Βραβεία Tony: η Μπέτι Μίντλερ και «Dear Evan Hansen» οι μεγάλοι νικητές

today13 Ιουνίου, 2017

Background
share close

Η αμερικανίδα ηθοποιός Μπέτι Μίντλερ ανακηρύχθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στα 71 της χρόνια, η καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ κατά τη διάρκεια της 71ης τελετής απονομής των Βραβείων Tony, τα οποία αφορούν τις παραγωγές και τις ερμηνείες στο Μπρόντγουεϊ.

H χαρισματική καλλιτέχνις που εμφανιζόταν σπανιότατα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, επέστρεψε φέτος στο Μπρόντγουεϊ με το «Hello, Dolly!», ένα κλασικό έργο του ρεπερτορίου του αμερικανικού μιούζικαλ. Εκεί, ξαναβρήκε τις πρώτες της αγάπες, πενήντα και πλέον χρόνια αφότου ξεκίνησε στο Μπρόντγουεϊ, ξεχωρίζοντας στο μιούζικαλ «Fiddler on the Roof» (O βιολιστής στη στέγη), το 1966.

Στο μεταξύ, η ηθοποιός και τραγουδίστρια ήταν δύο φορές υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερου α΄ γυναικείου ρόλου, πούλησε εκατομμύρια δίσκους και απέσπασε τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα Βραβεία Emmy και τρία Grammy.

Άνετη σε όλα τα είδη, από την κωμωδία έως το δράμα, η Μπέτι Μίντλερ έχει καταλάβει ξεχωριστή θέση στο αμερικάνικο πολιτιστικό τοπίο, με την αντισυμβατική προσωπικότητά της.

Η ερμηνεία της στην ταινία μεγάλου μήκους «The Rose» (Το Τριαντάφυλλο), το 1979, όπου ερμήνευσε ένα πρόσωπο που η ζωή του παρέπεμπε στην τραγουδίστρια Τζάνις Τζόπλιν, επίσης εντυπωσίασε. Οι παραστάσεις του «Hello, Dolly!», του οποίου η πρεμιέρα έγινε στις 20 Απριλίου, ήταν η ευκαιρία να επαληθευτεί η φοβερή δημοτικότητά της.

Κέβιν Σπέισι.

Οι κριτικές επιβράβευσαν την επένδυση σε αυτό το μιούζικαλ της συμμετοχής της Μπέτι Μίντλερ, που στα 71 της χρόνια μπορεί να καταγοητεύει το κοινό.

Και ενώ η Μπέτι Μίντλερ ανακηρύχθηκε η σταρ της φετινής τελετής απονομής των θεατρικών βραβείων, ένα άλλο μιούζικαλ, το «Dear Evan Hansen» αναδείχτηκε μεγάλος νικητής του θεσμού.

Μάικλ Αρόνοφ.

Το «Dear Evan Hansen» έλαβε έξι βραβεία Tony, ανάμεσά τους εκείνο του καλύτερου μιούζικαλ. Ο Μπεν Πλατ, ο οποίος υποδύεται τον Έβαν Χάνσεν, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε μιούζικαλ στα 23 του χρόνια.

Μπέτι Μίντλερ.

Το δράμα «Oslo» του Τζ. Τ. Ρότζερς, που αναφέρεται στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, απέσπασε τα βραβεία του καλύτερου θεατρικού έργου και του καλύτερου ηθοποιού β΄ ανδρικού ρόλου. Ο Μάικλ Αρόνοφ ήταν ο νικητής στην κατηγορία του υποδυόμενος τον ισραηλινό διαπραγματευτή στο Όσλο. Οικοδεσπότης της βραδιάς των βραβείων ήταν ο αμερικάνος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%