Σινεμά - TV

Το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη υποψήφιο στα Independent Spirit Awards

today26 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Πρώτη φορά υποψήφια στα Independent Spirit Awards, έναν θεσμό που βραβεύει σημαντικές ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες και ξενόγλωσσες παραγωγές, βρίσκεται φέτος η Ελλάδα, αφού το Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη ανακοινώθηκε μέσα στην τελική πεντάδα, απ’ όπου θα ανακηρυχθεί και ο νικητής στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2017.

Συγκεκριμένα, ο θεσμός των Independent Spirit Awards ξεκίνησε το 1984 και σκοπός του ήταν να αναδεικνύει και να βραβεύει ανεξάρτητους δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο. Έτσι, φέτος η τελική πεντάδα διαμορφώθηκε με ταινίες που ξεχώρισαν σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ τρεις από αυτές αποτελούν την επίσημη υποψηφιότητα για το ξενόγλωσσο βραβείο Όσκαρ από την χώρα τους.

Έτσι το Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη –που υποβλήθηκε επίσημα από την Ελλάδα ως η ελληνική επιλογή για τα βραβεία Όσκαρ του 2017- βρήκε την θέση του στην κατηγορία για το Best International Film των Independent Spirit Awards δίπλα στο Aquarius του Kleber Mendonca Filho από την Βραζιλία, τα Χρυσά Χρόνια του Arnaud Deplechin από την Γαλλία, το Toni Erdmann της Maren Ade από την Γερμανία και το Under the Shadow του Babak Anvari από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, τo Chevalier, το Toni Erdmann και το Under the Shadow βρίσκονται και στην μακρά λίστα των 89 υποβολών για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας της 89ης απονομής των βραβείων.

chevalier

Το Chevalier, η καυστική και τρυφερή σάτιρα για τον ανδρικό ανταγωνισμό, σε σενάριο της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και του Ευθύμη Φιλίππου και με ένα αυστηρά ανδροκρατούμενο καστ (Μάκης Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Μουρίκης, Πάνος Κορώνης, Γιώργος Κέντρος, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς) έχει μέχρι στιγμής τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας του 59ου London BFI Film Festival, με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (για το σύνολο του καστ) και την Ειδική μνεία του 21ου φεστιβάλ του Σεράγεβο, το βραβείο σεναρίου ΙΡΙΣ της 7η απονομής της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου, το βραβείο κοινού του 56ου Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε υποψήφιο για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 69ο φεστιβάλ του Locarno.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταινίες που έχουν βραβευτεί τα τελευταία χρόνια με το βραβείο ξενόγλωσσης ταινίας στα Independent Spirit Awards υπήρξαν υποψήφιες για το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ την ίδια χρονιά, όπως ο Γιος του Σαούλ του Lazlo Nemes από την Ουγγαρία το 2015 και η Ida του Pawel Pawlikowski από την Πολωνία το 2014.

chevalier

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%