Σινεμά - TV

Ένας έλληνας δημιουργός υποψήφιος για Oscar

today19 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Ο έλληνας δημιουργός Michael Paleodimos διαγωνίζεται στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους» για την ταινία του “Stutterer”.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία ο ελληνικός κινηματογράφος σημειώνει όλο και πιο ανοδική πορεία. Έτσι, το τελευταίο διάστημα έχουμε βρεθεί αρκετές φορές στην ευχάριστη και τιμητική θέση να διακρινόμαστε στο εξωτερικό αξιόλογων εγχώριων κινηματογραφικών προϊόντων στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα μετά την επιτυχία του “Αστακού”, είναι το Suntan και η Μικρή Άρκτος.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε μία ακόμα τέτοια περίπτωση που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Ο λόγος για τον Michael Paleodimos, ο οποίος βρίσκεται φέτος μέσα στη λίστα των υποψηφίων για το Oscar «Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους» με την ταινία του “Stutterer”, έχοντας μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα και πολλές πιθανότητες να κερδίσει.Τα γυρίσματα της χαμηλού προϋπολογισμού  ταινίας ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν ο συνεργάτης του, Benjamin, τού πρότεινε το σενάριο της ταινίας. Ο Παλαιοδήμος ενθουσιάστηκε κι έπιασε γρήγορα δουλειά με αποτέλεσμα φέτος η ταινία να τιμάται με μια υποψηφιότητα στα Βραβεία Oscar. Η ταινία ασχολείται με δύο πολύ επίκαιρα θέματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον κοινωνικό ρατσισμό προς άτομα με αναπηρία. Πώς εμπλέκονται αυτά τα δύο; Μέσα από τη σχέση ενός τραυλού και μιας κωφής, που ερωτεύονται μέσω των social media.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Από εμάς καλή επιτυχία στον Michael Paleodimos! Και με το Όσκαρ!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%