Σινεμά - TV

Φεστιβάλ Καννών: Κρίστεν Στιούαρτ, Λεά Σεϊντού, Ντενίς Βιλενέβ και Ρομπέρ Γκεντιγκιάν στην κριτική επιτροπή

today18 Απριλίου, 2018

Background
share close

Οι ηθοποιοί Kristen Stewart από τις ΗΠΑ και Λεά Σεϊντού από τη Γαλλία, οι σκηνοθέτες Denis Villeneuve από τον Καναδά και Ρομπέρ Γκεντιγκιάν από τη Γαλλία θα συμμετάσχουν στην κριτική επιτροπή του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, η οποία θα απαρτίζεται φέτος κυρίως από γυναίκες, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

 Στην επιτροπή, που θα αποτελείται από πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες, θα προεδρεύει η αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. Μέλη της θα είναι επίσης ο ταϊβανέζος ηθοποιός Chang Chen, η αμερικανίδα σεναριογράφος Ava DuVernay, η τραγουδίστρια Χαντζά Νιν από το Μπουρούντι και ο ρώσος σκηνοθέτης Andrey Zvyagintsev.

Πέρυσι η επιτροπή, της οποίας προήδρευσε ο ισπανός σκηνοθέτης Πέντρο Αλμοδόβαρ, απένειμε τον Χρυσό Φοίνικα στην ταινία «The Square» («Το Τετράγωνο») του Σουηδού Ruben Östlund.

Lea Seydoux

Βετεράνοι όπως ο Γαλλοελβετός Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και ο Αμερικανός Σπάικ Λη αλλά και κινηματογραφιστές που τελούν υπό περιορισμό στη χώρα τους, όπως ο Ιρανός Τζαφάρ Παναχί και ο Ρώσος Kirill Serebrennikov θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα που θα απονεμηθεί στις 19 Μαΐου.
Οι ταινίες που επιλέχτηκαν στο διαγωνιστικό σκέλος του φεστιβάλ ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση παγκοσμίως θα αρχίσει στις 8 Μαΐου.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%