Σινεμά - TV

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας: Με Χρυσό Λέοντα θα τιμηθούν Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ

today17 Ιουλίου, 2017

Background
share close

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η Τζέιν Φόντα θα τιμηθούν με το βραβείο του Χρυσού Λέοντα, για το σύνολο της καριέρας τους, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, τον Σεπτέμβριο.

«Την ύπαρξή της σηματοδότησαν τα έντονα πάθη, ενώ τη βίωσε υπό το πνεύμα της ανεξαρτησίας από κάθε είδους ευπείθεια, με  συγκινητική και ευάλωτη γενναιοδωρία», δήλωσε ο διευθυντής της Μόστρας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, αναφερόμενος στην Τζέιν Φόντα.

«Συνάμα πολιτική και κοινωνική ακτιβίστρια, σύμβολο του σεξ, συγγραφέας, είδωλο του φεμινισμού (….) όμως κυρίως ηθοποιός με τεράστια επιτυχία και ταλέντο πέραν του συνηθισμένου, η Τζέιν Φόντα βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστριών της σκηνής του σύγχρονου κινηματογράφου», σημείωσε ακόμα.

«Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός (…) εμπνευστής και ιδρυτής αυτής της ιδιοφυούς κινηματογραφικής εμπειρίας, του Φεστιβάλ Sundance: είτε βρίσκεται μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες (…), ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μας συντροφεύει τα τελευταία πενήντα χρόνια της αμερικανικής ιστορίας με επιμέλεια, εξυπνάδα και μια ασύγκριτη χάρη», δήλωσε ο Μπαρμπέρα για τον Αμερικανό.

Οι Χρυσοί Λέοντες θα απονεμηθούν την 1η Σεπτεμβρίου στους δύο πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης πριν από την προβολή της ταινίας εκτός συναγωνισμού «Our souls at Night» του σκηνοθέτη Ριτές Μπάτρα, με την Τζέιν Φόντα και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στους κεντρικούς ρόλους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%