Σινεμά - TV

H Νέα Υόρκη τιμά με έκθεση τον δημιουργό των Muppets, Τζιμ Χένσον

today5 Αυγούστου, 2017

Background
share close

Από το περασμένο Σάββατο, η Νέα Υόρκη τιμά τον Τζιμ Χένσον, τον αμερικανό μαριονετίστα που έδωσε ζωή σε χαρακτήρες σαν τη Μις Πίγκι και τον Γκόζο. Και έδωσε και μεγάλη χαρά στη δική μας ζωή.

Η έκθεση «The Jim Henson Exhibition» φιλοξενείται σε έναν καινούργιο εκθεσιακό χώρο του Museum of the Moving Image, τον οποίο χρηματοδοτεί η πόλη της Νέας Υόρκης. Συγκεντρώνει πάνω από 300 αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την καριέρα του Χένσον. Ανάμεσα σ’ αυτά, 47 κούκλες, σχέδια των χαρακτήρων, εικονογραφημένα σενάρια, σενάρια, φωτογραφίες, εμβληματικά κοστούμια και άλλα.

Σε περισσότερα από 27 μόνιτορ, προβάλλονται αποσπάσματα από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, σε οθόνη, να δοκιμάσουν τη δεξιοτεχνία τους είτε στην τέχνη του κουκλοθέατρου είτε στο να σχεδιάσουν ένα χαρακτήρα.

Σχετική εικόνα

«Βεβαίως και υπάρχουν τα οικεία αγαπημένα πρόσωπα, όπως η Μις Πίγκι και ο Κέρμιτ και ο Γκόζο και όλα τ’ άλλα που περιμένει κάποιος να δει σε μια έκθεση για τον Τζιμ Χένσον και τα Muppets»,  λέει η επιμελήτρια των συλλογών του μουσείου και των εκθέσεων εκεί Μπάρμπαρα Μίλερ.«Αλλά υπάρχει όμως και μια εικόνα του Τζιμ Χένσον που αναδύεται ως ένας πειραματικός κινηματογραφιστής, κάποιος που ήταν πάντοτε ανήσυχος δημιουργός και κοίταζε να κάνει το επόμενο βήμα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%