Σινεμά - TV

Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον θα αναβιώσουν τη μάχη Φορντ-Φεράρι;

today12 Φεβρουαρίου, 2018

Background
share close

Σύμφωνα με το Variety, ο Τζέιμς Μάνγκολντ του υποψήφιου για Όσκαρ (σεναρίου) «Λόγκαν», θα αναλάβει τη μονομαχία Φορντ-Φεράρι, το πολύπαθο πρότζεκτ που κατα καιρούς έχει αλλάξει τιμόνι από αρκετούς σκηνοθέτες (ο Μάικλ Μαν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εδώ και χρόνια) και ηθοποιούς (ΧιούΤζάκμαν). Για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι σκέφτεται τους Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ, αν και μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους, ίσως ο (πρώην) Wolverine ξαναμπεί στην κούρσα.

Το πρότζεκτ τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν η Ford Motor Company, η εταιρεία που έφερε τα μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς στο ευρύ κοινό, παρέπαιε. Ο νεαρός Χένρι Φορντ ο 2ος που πήρε τα σκήπτρα της εταιρείας του παππού του με ελάχιστη εμπειρία στη διοίκηση, αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να κάνει κάτι «ηχηρό» για να ταρακουνήσει την αγορά. Οι baby boomers της εποχής όργωναν την άσφαλτο μαζικά, αναζητώντας την ταχύτητα περισσότερο από την ασφάλεια και βάζοντας το στιλ πιο πάνω από την άνεση.

Την ίδια περίοδο ο Έντζο Φεράρι που τα αυτοκίνητά του θεωρούνταν η επιτομή του στιλ, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις ευρωπαϊκές πίστες ταχύτητας. Κατασκεύαζε όμορφα σπορ αυτοκίνητα, «επιστημονική φαντασία στους τέσσερις τροχούς», αλλά δεν είχε αποφύγει και το χαρακτηρισμό «ο δολοφόνος», αφού πολλοί οδηγοί των μοντέλων του είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή στις πίστες.

Θέμα της ταινία είναι η ενδιαφέρουσα ιστορία του Χένρι Φορντ, που «μυρίζοντας» τις ανάγκες της αγοράς και με τη βοήθεια ενός νεαρού οραματιστή, του Λι Ιακόκα κι ενός πρώην πρωταθλητή αγωνιστικής οδήγησης, του Κάρολ Σέλμπι επινόησαν ένα σχέδιο, ώστε να αναστήσουν την εταιρεία. Εισχώρησαν για πρώτη φορά στον κόσμο των αγώνων, δίνοντας στον πρωταθλητισμό των μηχανοκίνητων μια πνοή ασφάλειας και μια αύρα «υγιούς σπορ». Θα σχεδίαζαν, θα κατασκεύαζαν και θα έριχναν στις πίστες ένα αυτοκίνητο που θα κέρδιζε τη Φεράρι στην πιο περίβλεπτη και σκληρή διαδρομή στον κόσμο, κάτι που ποτέ δεν είχε καταφέρει κανένας Αμερικανός.

Φήμες θέλουν τον Ντέιμον να αναλαμβάνει το ρόλο του Σέλμπι και τον Μπέιλ εκείνο του Κεν Μάιλς, ενώ ο Μάνγκολντ θα συνεργαστεί στο σενάριο με τους Τζεζ και Τζον-Χένρι Μπάτεργουρθ. Πάρτε θέση και αναμείνατε για το (κινηματογραφικό) γκάζι!

The Grand Tour: Le Mans Ford vs Ferrari from ADAM HUTCHINGS on Vimeo.

 

Πηγή: cinemagazine.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%