Μουσική

Ξεκινάει το Street Art Festival στη Θεσσαλονίκη

today16 Ιουνίου, 2014

Background
share close

Το Street Art Festival Thessaloniki είναι το «βήμα» που προσφέρει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, σε μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, το διήμερο που ξεκινά από σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, στον υπαίθριο χώρο της Δ.Ε.Θ. ακριβώς κάτω από τα πανεπιστήμια, μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Περισσότεροι από ογδόντα καλλιτέχνες (μουσικοί, ζωγράφοι, σχεδιαστές, εικαστικοί) συνθέτουν τα είκοσι διαφορετικά σχήματα που ανεβαίνουν στη σκηνή για να παίξουν στους ρυθμούς της χιπ χοπ, ρέγγε, dub, ροκ, να δημιουργήσουν γκράφιτι σε 180 τ.μ. επιφάνειας, να κάνουν skate επιδείξεις και διαγωνισμούς.

«Βασικός στόχος και όνειρό μας είναι να γνωρίσουμε στο κοινό τις νέες τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου και την κουλτούρα της, που αποτελεί  κομμάτι και τρόπο ζωής της νεολαίας. Να δημιουργήσουμε έναν ετήσιο θεσμό – πάρτι στη Θεσσαλονίκη, για την πόλη μας και τους νέους της αλλά και όχι μόνο. Κορυφαίοι καλλιτέχνες τόσο της πόλης μας όσο και του εξωτερικού βάζουν τα δυνατά τους για να αποτυπώσουν και να δείξουν στο κοινό τις νέες μορφές και τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου», υποστηρίζουν οι διοργανωτές και συντελεστές της «τέχνης του δρόμου», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η είσοδος στο χώρο των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, και οι παραστάσεις θα διαρκούν από τις 5 το απόγευμα ως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Πηγή: newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%