Μουσική

«La La Land»: Ακούστε το «City of Stars» με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν

today18 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Η μαγευτική, μουσική, κινηματογραφική ουτοπία του Ντέμιαν Σαζέλ που έχει συνεπάρει τους κριτικούς, χορεύει ήδη στον ρυθμό των Όσκαρ.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά το «Crazy, Stupid, Love» και τους «Διώκτες του Εγκλήματος», οι love-to-love Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν συναντιούνται ξανά, έχοντας ήδη προβάρει βήματα χορού για το «La La Land» του Νταμιέν Σαζέλ. Και φεύγουν τροπαιούχοι από όπου κι αν προβάλλεται η ταινία.

Μετά το άνοιγμα στη Βενετία και το βραβείο ερμηνείας στην Έμα Στόουν, το «La La Land» συνεχίζει να χορεύει στον σκοπό των βραβείων, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και αναμένει να ακουστεί πολλάκις όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του θείου Όσκαρ.

Αν αναλογιστεί κανείς πως από το 2008, κάθε ταινία που έχει κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο έχει βρεθεί υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης ταινίας (μοναδική εξαίρεση το ντοκιμαντέρ «Where Do We Go Now?» το 2011), ενώ τα «Slumdog Millionaire», «Ο Λόγος του Βασιλιά» και «12 Χρόνια Σκλάβος», καρπώθηκαν τη μεγάλη τιμή, είναι ασφαλές να θεωρούμε την ταινία του Σαζέλ ένα από τα οσκαρικά φαβορί της σεζόν.

Δυο χρόνια μετά την απρόσμενη (μα καθ’ ολα δίκαιη) επιτυχία του «Whiplash» (Χωρίς Μέτρο, στα ελληνικά), που ξεκίνησε από το φεστιβάλ των Καννών και απογειώθηκε ενάμιση χρόνο μετά όταν κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ (ανάμεσά τους και εκείνο για την ερμηνεία του Τζ. Κ. Σίμονς) ο Ντάμιεν Σαζέλ επιστρέφει με μια μουσικοχορευτική πανδαισία.

Γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στο Λος Άντζελες, το «La La Land» αφηγείται την ιστορία (έρωτα) ανάμεσα σε ένα τζαζ πιανίστα και σε μια ηθοποιό που κυνηγάει την αναγνώριση. Κι όσο αυτή η αναγνώριση έρχεται και για τους δυο, τόσο η σχέση τους «ανακαλύπτει» καινούργια εμπόδια.Αλλά αν ο έρωτάς τους κυλούσε εύκολα δε θα αναρωτιόταν ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο τραγούδι του τόσο μελαγχολικά «City of Stars, are you shining just for me?» («Πόλη των Aστεριών, λάμπεις μόνο για ‘μένα;») και δε θα έφτιαχνε αυτή την τόσο μαγική, ρετρο  ατμόσφαιρα που μάγεψε το κοινό από το πρώτο κιόλας τρέιλερ, ανακαλώντας μνήμες Ζακ Ντεμί και «Ομπρέλων του Χερβούργου».

Το ντουέτο «City of Stars»

 

Το σενάριο γραμμένο από τον Σαζέλ ήταν αρχικά προορισμένο για τον Μάιλς Τέλερ («Whiplash») αλλά αποχώρησε την τελευταία στιγμή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, που και εκείνες με την σειρά τους ακυρώθηκαν (βλέπε «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με την Έμα Γουότσον). Κι όμως τώρα αυτή η ερωτική σονάτα μοιάζει να ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναμονή μέχρι 22 Δεκέμβρη, όταν δούμε κι εδώ το ζευγάρι της «La La Land» να ζει τον έρωτά του μέσα σε παστέλ σκηνικά.

https://www.youtube.com/watch?v=1oCjyjKauL8

 

 

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%