Διασκέδαση

Ο Μάρλον Μπράντο αποκαλύπτεται

today24 Ιανουαρίου, 2015

Background
share close

Το «Listen to Me Marlon», που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ του Σάντανς, είναι το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο αμερικανό ηθοποιό. Πάρτε μια γεύση από το πρώτο κλιπ της ταινίας.

Με αποκλειστική πρόσβαση σε ανέκδοτο υλικό, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών ηχογραφήσεων του Μπράντο (πάνω από 200 ώρες υλικού), το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την εξαιρετική του σταδιοδρομία και εκκεντρική ζωή μακριά από το θέατρο και το σινεμά, εξερευνώντας τις πολλές πτυχές ενός περίπλοκου ανθρώπου μέσα από τις προσωπικές του σκέψεις, επαγγελματικά σχέδια, και αυτο-υπνώσεις.

Ο Μπράντο ήλπιζε το υλικό αυτό να χρησιμοποιηθεί σε μία αυτοβιογραφική ταινία  την οποία σχεδίαζε, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει πριν από το θάνατό του. Με τις ευλογίες των κληρονόμων του και τη βοήθεια από τον Τζον Μπάτσεκ του «Searching For Sugar Man», ο Στέβαν Ράιλι («Blue Blood», «Fire in Babylon») ανέλαβε την επιμέλεια του ντοκιμαντέρ.

Ο τίτλος του προκύπτει από μια κασέτα αυτο-ύπνωσης του Μπράντο, στην οποία ακούγονται τα εξής: «Άκουσέ με, Μάρλον. Είμαι ένα κομμάτι του εαυτού σου που μιλά στο άλλο. Άκου τον ήχο της φωνής μου και εμπιστέψου με. Ξέρεις ότι έχω το συμφέρον σου στην καρδιά μου. Απλώς χαλάρωσε, χαλάρωσε, χαλάρωσε. Θα σε βοηθήσω να αλλάξεις και να γίνεις πιο ευτυχισμένος, πιο χρήσιμος. Θέλω να αποδεχθείς τα όσα λέω ως αληθινά. Όσα σου λέω εδώ και τώρα είναι αληθινά.»

Στο πρώτο κλιπ που κυκλοφόρησε από την ταινία, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μιλά για το χρόνο που πέρασε στην Αϊτή, προορισμός που κατέληξε το καταφύγιο του Μπράντο μακριά από το Χόλλυγουντ, το οποίο απεχθανόταν όλο και περισσότερο με τα χρόνια.

«Αν έφτανα κοντά σε μια αίσθηση ειρήνης, θα ήταν εκεί», είχε πει για το νησί που αγόρασε εκεί μετά τα γυρίσματα της « Ανταρσίας του Μπάουντυ» (φωτογραφία) το 1962, αλλά και τους ντόπιους που τον αγκάλιασαν χωρίς να δίνουν σημασία στη διασημότητά του.

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%