Σινεμά - TV

Ο Αλ Πατσίνο στον ρόλο του θρυλικού προπονητή Τζόι Πατέρνο

today19 Ιουλίου, 2017

Background
share close

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Αλ Πατσίνο θα υποδυθεί τον προπονητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Τζόι Πατέρνο, σε βιογραφική ταινία της HBO Films, σε σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον.

Η HBO δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του Αλ Πατσίνο ως Τζόι Πατέρνο, ο οποίος ήταν ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στο κολεγιακό ποδόσφαιρο, αλλά κατηγορήθηκε ότι συγκάλυψε το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών αγοριών από τον βοηθό του, Τζέρι Σαντούνσκι, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

Η υπόθεση της ταινίας θα περιγράφει την πτώση της καριέρας του, από την οπτική γωνία του Πατέρνο.

 Στο φιλμ, που τιτλοφορείται«Happy valley» και θα γυριστεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, συμπρωταγωνιστεί, η Ράιλι Κίου στο ρόλο της 23χρονης δημοσιογράφου Σάρα Γκάνιμ, η οποία, πρώτη, αποκάλυψε το σκάνδαλο και έστρεψε σε αυτό την προσοχή των ΜΜΕ. Η Σάρα Γκάνιμ κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις της. Η 42χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός Άνι Παρί θα υποδυθεί την Μέρι Κέι, κόρη του Τζόι Πατέρνο.

 Με 409 νίκες, ο Πατέρνο ήταν ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του NCAA FBS. Η σταδιοδρομία του τερματίστηκε με την απόλυσή του από την ομάδα που εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας στο κολεγιακό πρωτάθλημα, την Penn State Nittany Lions, τον Νοέμβριο 2011, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Πατέρνο πέθανε τον Ιανουάριο 2012, σε ηλικία 85 ετών, ενώ ο Τζέρι Σαντούνσκι καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκιση.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%