Σινεμά - TV

Ο Τζέιμς Άιβορι θέλει τον (συνταξιούχο) Ντάνιελ Ντέι Λιούς πρωταγωνιστή στην επόμενη ταινία του

today19 Ιουνίου, 2018

Background
share close

Ακόμα κι αν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των φετινών Οσκαρ με την «Αόρατη Κλωστή»,  ο σπουδαίος ηθοποιός βρίσκεται ήδη σε σύνταξη, καθώς όπως είχε ανακοινώσει αυτή θα ήταν η τελευταία ταινία του.

Κι αν έχετε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μείνει πιστός σε αυτή του την απόφαση, ο Τζέιμς Αϊβορι είναι σχεδόν σίγουρος ότι θα καταφέρει να τον μεταπείσει προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του.

Διότι ακόμη κι αν ο Αϊβορι είναι πλέον 90 ετών, η πρόσφατη βράβευση του με Οσκαρ σεναρίου για το «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» του Λούκα Γκουαντανίνο μοιάζει να του έχει δώσει νέα πνοή καθώς όχι μόνο γράφει το σενάριο της επόμενης ταινίας του Αλεξάντερ Πέιν «The Judge’s Will», αλλά ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει κι ένα δικό του σχέδιο.

james Ivory 607

Όπως λέει ο ίδιος «σκέφτομαι να κάνω την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Πίτερ Κάμερον «Coral Glynn», το οποίο τοποθετείται στην Αγγλία της δεκαετίας του ’50 κι έχει έναν στο κέντρο του έναν πανέξυπνο ντετέκτιβ που θα ταίριαζε απόλυτα στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Εχει επίσης μερικούς πολύ καλούς ρόλους για ηθοποιούς όπως η ΄Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, ο Τζούλιαν Σαντς κι ο Ρούπερτ Γκρέιβς, ηθοποιοί που όλοι βρίσκονται πλέον στην ηλικία των 50.»

Daniel Day-Lewis room with a view 607

Όλοι αυτοί είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στην ταινία του Άιβορι «Δωμάτιο με θέα» το 1985, κάτι που προφανώς κάνει τον σκηνοθέτη τους να βλέπει στην προοπτική την ευκαιρία μιας νοσταλγικής και τρυφερής επανένωσης.

Όσο για το γεγονός ότι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις δεν βρίσκεται πλέον στην ενεργό δράση δεν δείχνει να τον πτοεί. «Ο Ντάνιελ είχε εγκαταλείψει την ηθοποιία ξανά στο παρελθόν, αλλά επέστρεψε για να υποδυθεί τον Αβραάμ Λίνκολν. Ίσως να κάνει το ίδιο για να παίξει τον ντετέκτιβ στην ταινία μου. Ίσως να είναι έτοιμος να πεισθεί να ξανασυναντήσει τους παλιούς του φίλους.»

 

Πηγή: flix.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%