Σινεμά - TV

Ο Χοακίν Φίνιξ είναι επίσημα ο νέος Τζόκερ

today11 Ιουλίου, 2018

Background
share close

Ο ψυχωτικός κακοποιός της DC Comics και μεγαλύτερος αντίπαλος του Batman αποκτά νέα κινηματογραφική ενσάρκωση στο πρόσωπο του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού.

Δίνοντας τέλος στις φήμες των τελευταίων μηνών, η Warner Bros επιβεβαίωσε αυτό που όλοι «ψυθίριζαν» εδώ και καιρό στα social media: Ο Χοακίν Φίνιξ θα υποδυθεί τον Τζόκερ σε ένα origin story που θα μας αφηγείται πως έφτασε να γίνει ο παρανοϊκός κακός που οι φαν των κόμικς λατρεύουν εδώ και δεκαετίες.

Μετά τον Τζακ Νίκολσον, τον Χιθ Λέτζερ και τον Τζάρεντ Λέτο, ο βραβευμένος με Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ, έρχεται να προστεθεί στο πάνθεον των ηθοποιών που έχουν υποδυθεί τον περιβόητο Τζόκερ στην μεγάλη οθόνη. Όλα αυτά σε μία ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Τοντ Φίλιπς – που μας χάρισε προ ετών το Hangover – και η οποία θα είναι «ανεξάρτητη» από το ongoing κινηματογραφικό σύμπαν των ηρώων της DC Comics. Στόχος της εταιρείας είναι άλλωστε να προσφέρει μια πιο αντισυμβατική «ματιά» σε εικονικούς χαρακτήρες της, η οποία θα λειτουργεί σε άλλο επίπεδο από τις «τρέχουσες» κινηματογραφικές περιπέτειες των ηρώων της.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η ταινία θα έχει ένα σχετικά χαμηλό μπάτζετ για τα δεδομένα των σουπερηρωϊκών φιλμ, στο σενάριο εκτός του Τοντ Φίλιπς θα βάλει το χέρι του και ο σεναριογράφος του «8 Mile», Σκοτ Σίλβερ. Η υπόθεση θα εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’80, εξηγώντας πως ο Τζόκερ έφτασε να γίνει ο μισητός χαρακτήρας και αρχινέμεση του Batman.

Σημειώνεται επίσης ότι ο 43χρονος Φίνιξ δεν θα είναι ο μοναδικός Τζόκερ. Στον ίδιο ρόλο θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε και τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει τόσο στη συνέχεια του Suicide Squad, αλλά και σε μία ακόμη ταινία που θα εξιστορεί τις περιπέτειες του Τζόκερ στο ongoing σύμπαν της DC.

Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι ο Τζόκερ, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα κόμικς το 1940, κάνοντας έκτοτε κόλαση τη ζωή του Batman, έχει «ευτυχήσει» με κινηματογραφικές ενσαρκώσεις από κορυφαίους και Οσκαρούχους ηθοποιούς τα τελευταία 30 χρόνια. Γιατί, ναι, σχεδόν τόσα χρόνια πέρασαν από τον αξεπέραστο έως σήμερα Τζόκερ του Τζακ Νίκολσον και την πρώτη ταινία του Τιμ Μπάρτον…

 

Πηγή: filmakias.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%