Διασκέδαση

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που δεν πρέπει να χάσετε

today6 Ιουνίου, 2016

Background
share close

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του ξεκινά όπως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

 

Μία από τις σπουδαιότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη χώρα μας φιλοξενώντας κορυφαίες παραστάσεις και δημιουργούς από όλο τον κόσμο, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αποτελεί πραγματικά  μοναδική εμπειρία ζωής. Συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πλήθος κόσμου στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του, πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα των «must» σας στην καλοκαιρινή, πολιτιστική σας ατζέντα. Για φέτος η έναρξή του έχει οριστεί στις 10 Ιουνίου στο Ηρώδειο παραδοσιακά με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Δείτε παρακάτω, λοιπόν, κάποιες από τις σπουδαιότερες παραστάσεις που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε.

Μουσική

 

10-12 & 15/06- Εθνική Λυρική Σκηνή: Αΐντα

 

aida-_edited

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου  Αττικού την «Αΐντα» του Τζιουζέππε Βέρντι. Η όπερα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Ιταλού Ενρίκο Καστιλιόνε, φημισμένου για την κινηματογραφική ματιά και το ρεαλισμό των θεαμάτων του. Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης(10 & 11/06)/ Ηλίας Βουδούρης (12 &15/06). Στο ρόλο της Αΐντας η Τσέλλια Κοστέα (10 & 12/ 06) και η Άντα Λουίζε Μπόγκτζα (11 &15/ 06). Στο ρόλο του Ρανταμές ο Ντάριο ντι Βιέτρι (10 &12 &15/ 06) και ο Σεμπαστιάν Φερράντα (11/06). Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. *Στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

14/06- Πάρτι έναρξης

 

party-enarxis_Dj_Palov1-_edited

Το πάρτι για την έναρξη του Φεστιβάλ για τους φίλους, τους συνεργάτες αλλά και το κοινό θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου με μια μεγάλη συναυλία στην Πειραιώς 260. Στη σκηνή του θα ανέβουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές, η Μπάντα της Φλώρινας και η Ματούλα Ζαμάνη, ενώ η γιορτινή ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί με dj set by Palov και πολύ χορό, με μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και επιρροές από τζαζ, funk, latin και reggae μελωδίες (είσοδος 8 ευρώ με μπύρα).

18/06 – Καμεράτα

 

Στις 18 Ιουνίου στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει το γνωστότερο συμφωνικό/ χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ.

20/06- Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico- Lamia Bedioui

 

Savina-Primaverea-by-John-Kelman-_edited

Η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico και η Λάμια Μπεντίουι, καλλιτέχνες με κοινές μουσικές αναζητήσεις, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, αφιερωμένη στις μουσικές όλων αυτών που βρίσκονται ξένοι σε έναν τόπο. Με ξεχωριστό και γεμάτο ζωντάνια τρόπο, το σχήμα θα παρουσιάσει τραγούδια και μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Ιταλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, σεφαραδίτικα, αρμένικα, βαλκανικά και ελληνικά της ξενιτιάς.

01-02/ 07- Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

 

thodorakis

Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει έργα του Μίκη Θεοδωράκη, έτσι όπως τα ηχογράφησε στο τσούντιο μετά από τη γνωριμία μου με τον μεγάλο συνθέτη, με τη βοήθεια της Σοφίας Μανουσάκη. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται μόνο με ένα πιάνο και μια φωνή.

05/07- Φεντερίκο Φελλίνι-Νίνο Ρότα

 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γερμανού Φρανκ Στρόμπελ –κορυφαίου μαέστρου κινηματογραφικής μουσικής στην Ευρώπη– αφιερώνει τη βραδιά της 5ης Ιουλίου σε δύο μυθικά πρόσωπα του σινεμά και της κινηματογραφικής μουσικής: τον Φεντερίκο Φελλίνι και τον Νίνο Ρότα, ερμηνεύοντας τις υπέροχες μουσικές του τελευταίου που συνέθεσε ειδικά για τις ταινίες.

08-09/ 07- Τάνια Τσανακλίδου

 

tsanaklidou

Για δύο ημέρες στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε την σπουδαία Τάνια Τσανακλίδου στην μουσική παράσταση “Μείναν τα τραγούδια μόνα” με αγαπημένα τραγούδια από το θέατρο.

15-16/07- Σταμάτης Κραουνάκης

 

Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα στις 8 Οκτωβρίου 1838, παίρνει σάρκα και οστά στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου. Η μικρή πενταμελής ομάδα των σταθερών συνεργατών ηθοποιών- τραγουδιστών του δημιουργού θα συνοδεύσει με μέλος και όρχηση την πρωταγωνίστρια, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο ίδιος.

24/ 07- Κάρμεν

 

Σε μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του Στήβεν Λάνγκριτζ, μια από τις πλέον εμβληματικές γαλλικές όπερες, η Κάρμεν εξακολουθεί να προκαλεί σήμερα όπως και όταν πρωτοείδε το φως, πριν από 140 χρόνια. Στον ρόλο της Κάρμεν οι Ρινάτ Σαχάμ (24, 26/ 07) και Ζεραλντίν Σωβέ (27, 29/ 07), ενώ στην παράσταση συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Θέατρο

 

17-20/ 06- Romeo Castellucci-Socìetas Raffaello Sanzio

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου ο Ρομέο Καστελλούτσι παρουσιάζει τον Ιούλιο Καίσαρα, μετά από είκοσι χρόνια με την πρώτη του ενασχόληση με τον σαιξπηρικό Ιούλιο Καίσαρα το 1997. Πρόκειται για μία περφόρμανς- μελέτη πάνω στο λόγο και την ομιλία, με αντικείμενο το πώς ο αέρας μετασχηματίζεται σε ήχο. Στην παράσταση δεν υπάρχουν καθίσματα και αρίθμηση. Οι θεατές παρακολουθούν τη σαραντάλεπτη αυτή παράσταση όρθιοι. Περιορισμένος αριθμός θεατών. *Η παράσταση είναι στα ιταλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

01-02/ 07- Πλούτος, του Αριστοφάνη

 

trapeza

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους καταξιωμένους ηθοποιούς  Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη, ο Πλούτος του Αριστοφάνη παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Εικαστικά

 

23-24 Ιουνίου- Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

 

kalontexnon

Για πρώτη φορά φέτος αλλά και για τα υπόλοιπα δύο χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα παρουσιάζονται έργα πτυχιακών εργασιών των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Η έκθεση παρουσιάζει έργα τριών διαφορετικών ομάδων φοιτητών, επισημαίνει τις τάσεις και τους εκφραστικούς χαρακτήρες, και καταγράφει τα τελικά αποτελέσματα της εικαστικής εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής έρευνας που ανέπτυξαν οι φοιτητές των τομέων ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής  του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. *Η επίσκεψη είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε το τρέιλερ του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου για το 2016:

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Πηγή: greekguide.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%