Διασκέδαση

«Σμύρνη με τα περίχωρα» @ Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης

today23 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 22.30΄, ένα μουσικό καραβάνι ξεκινά από το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», φορτωμένο με γεύσεις και αρώματα των πατρίδων της Ανατολής, περιδιαβαίνει τους τόπους όπου και ο Ελληνισμός διέπρεψε μέσα από τη μαγεία της τέχνης, ταξιδεύει στην αυτοκρατορική Ανατολική Θράκη με τις βαλκανικές επιρροές, περνά στις απέναντι όχθες της Βορειοδυτικής Μικράς Ασίας φθάνοντας μέχρι τη βυζαντινοπρεπή Καππαδοκία που αφομοιώνει τα μακρινά μυστικά της Μέσης Ανατολής και καταλήγει στις γειτονιές της Βασιλεύουσας και της Σμύρνης, σε ένα νοσταλγικό παιχνίδι της Ιστορίας με τη συνεχή άνθηση της παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου… Με τους: Μάνο Κουτσαγγελίδη-κανονάκι/τραγούδι, Θοδωρή Τασούλα-κλαρίνο/φλογέρα, Γιώργο Μαρινάκη-βιολί, Κώστα Μήτσιο-λαούτο και Ανδρέα Παππά-κρουστά.

Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία οκτώ ετών. Στα δεκαεπτά του, ήδη διδάσκει παραδοσιακή μουσική και όργανα στο Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική από διάφορους φορείς. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον Χρόνη Αηδονίδη, την Ξανθίππη Καραθανάση, την Νίτσα Τσίτρα κ.ά.

Ο Θοδωρής Τασούλας ασχολείται με το κλαρίνο από την ηλικία των 9 ετών, έχοντας δάσκαλο τον πρακτικό οργανοπαίκτη Σπύρο Αντωνίου. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο του Ιλίου και έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού και της παραδοσιακής μουσικής καθώς και με χορευτικά συγκροτήματα. Διδάσκει κλαρίνο στο Ωδείο Αθηνών.

O Γιώργος Μαρινάκης κατάγεται από τη Φολέγανδρο. Μυήθηκε στην παραδοσιακή μουσική από τον πατέρα του, που ήταν και ο πρώτος του δάσκαλος στο βιολί. Έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές–τηλεοπτικές παραγωγές, ηχογραφήσεις δίσκων καθώς και μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, συνεργαζόμενος με παραδοσιακά χορευτικά σχήματα,  σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς και σημαντικούς μουσικούς.

Ο Κώστας Μήτσιος κατάγεται από την Άρτα. Συμμετείχε σε λαϊκά και παραδοσιακά συγκροτήματα ξεκινώντας από το λαϊκό σχολείο παραδοσιακής μουσικής του Αριστείδη Μόσχου, αρχικά σαν μαθητής και στη συνέχεια σαν δάσκαλος, παίζοντας μπουζούκι, κιθάρα και λαούτο σε συναυλίες με γνωστούς δημοτικούς και λαϊκούς τραγουδιστές. Έχει συνεργαστεί με την ΚΟΕΜ, τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ κ.ά.

Ο Ανδρέας Παππάς παίζει κρουστά και κυρίως νταούλι, τουμπελέκι, μπεντίρ και ντέφι. Ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή το 1975 συμμετέχοντας σε παραδοσιακές ορχήστρες. Από το 1983 συνεργάζεται με την ΕΡΤ σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, παίζοντας δίπλα σε σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής δημοτικής μουσικής, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο σε έργα διαφόρων συνθετών. Διδάσκει παραδοσιακά κρουστά στο Ωδείο Αθηνών.

Είσοδος: Tραπέζι: 5,00 ευρώ/άτομο, Mπαρ:3,00 ευρώ/άτομο.

peran

Δεκελείας 20, Νέα Φιλαδέλφεια
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
email: 
[email protected]
http://www.peran.gr/

XORIGOSEPIKOINONIAS

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%