Διασκέδαση

«Στα μονοπάτια του Μωριά» @ Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης

today16 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Την  Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στις 22.30΄, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» βαδίζει σε μονοπάτια του Μωριά.  Του Μωριά της αγάπης, του έρωτα, της ξενιτιάς, της Επανάστασης, μα και του τραγουδιού, του χορού, του γλεντιού… Με τους: Θοδωρή Τασούλα-κλαρίνο/φλογέρα, Γιάννη Παυλόπουλο-βιολί/τραγούδι, Κώστα Μήτσιο-λαούτο και Ανδρέα Παππά-κρουστά.

Ο Θοδωρής Τασούλας ασχολείται με το κλαρίνο από την ηλικία των 9 ετών, έχοντας δάσκαλο τον πρακτικό οργανοπαίκτη Σπύρο Αντωνίου. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο του Ιλίου και έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού και της παραδοσιακής μουσικής καθώς και με χορευτικά συγκροτήματα. Διδάσκει κλαρίνο στο Ωδείο Αθηνών.

Ο Γιάννης Παυλόπουλος κατάγεται από την Αρκαδία και είναι γιος του παραδοσιακού τραγουδιστή Κώστα Παυλόπουλου. Στα χνάρια του πατέρα του, ο νέος αυτός δεξιοτέχνης του βιολιού κρατάει γερά τη σκυτάλη για το μέλλον της παραδοσιακής μουσικής, με την ίδια λαχτάρα γι’ αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας. Έχει επιμεληθεί τον ψηφιακό δίσκο «Ερωτική Αρκαδία-Άγραφοι Νόμοι» που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2004 και το μουσικό έργο «Ο Μωριάς του ’21» που παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών το 2013.Το Μάιο του 2015 ανέβασε στην Κεντρική σκηνή του θεάτρου Μιχάλης Κακογιάννης την μουσικοχορευτική παράσταση «Το Υφαντό του Μωριά» με θέμα τη λαογραφική παράδοση της Πελοποννήσου. Αυτή την εποχή ολοκληρώνει ένα καινούργιο ψηφιακό τριπλό δίσκο με θέμα τα τραγούδια της Νότιας Λακωνίας.

Ο Κώστας Μήτσιος κατάγεται από την Άρτα. Συμμετείχε σε λαϊκά και παραδοσιακά συγκροτήματα ξεκινώντας από το λαϊκό σχολείο παραδοσιακής μουσικής του Αριστείδη Μόσχου, αρχικά σαν μαθητής και στη συνέχεια σαν δάσκαλος, παίζοντας μπουζούκι, κιθάρα και λαούτο σε συναυλίες με γνωστούς δημοτικούς και λαϊκούς τραγουδιστές. Έχει συνεργαστεί με την ΚΟΕΜ, τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ κ.ά.

Ο Ανδρέας Παππάς παίζει κρουστά και κυρίως νταούλι, τουμπελέκι, μπεντίρ και ντέφι. Ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή το 1975 συμμετέχοντας σε παραδοσιακές ορχήστρες. Από το 1983 συνεργάζεται με την ΕΡΤ σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, παίζοντας δίπλα σε σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής δημοτικής μουσικής, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο σε έργα διαφόρων συνθετών. Διδάσκει παραδοσιακά κρουστά στο Ωδείο Αθηνών.

Είσοδος: Τραπέζι: 5,00 ευρώ/άτομο. Μπαρ: 3,00 ευρώ/άτομο.

peran

Δεκελείας 20, Νέα Φιλαδέλφεια
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
email: 
[email protected]
http://www.peran.gr/

XORIGOSEPIKOINONIAS

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%