Lifestyle

Έγινε ιππότης ο Λαρς Ούλριχ των Metallica

today17 Ιουνίου, 2017

Background
share close

Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να μη μένει στη Δανία, αλλά είναι ένας από τους  γνωστότερους ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη σκανδιναβική ετούτη χώρα. Πλέον είναι και ιππότης της, αφού πήρε το χρίσμα από τη βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β’. Ο λόγος για τον Λαρς Ούλριχ.

Ο ντράμερ των Metallica, ο οποίος γεννήθηκε στη Δανία και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όταν ήταν 17 ετών, τιμήθηκε με το αξίωμα του ιππότη του «Τάγματος του Dannebrog» για τη συμβολή του στην τέχνη. Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ, παρασημοφόρησε τον Ούρλιχ στο όνομα της μητέρας του βασίλισσας Μαργαρίτας, με την τελετή να πραγματοποιείται την Τρίτη, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ζει ο ντράμερ του heavy metal συγκροτήματος.

Ο Ούλριχ είναι ιδρυτικό μέλος των Metallica, μαζί με τον Τζέιμς Χέτφιλντ, με το πετυχημένο συγκρότημα να δημιουργείται το 1981. Οι δύο τους είναι «υπεύθυνοι» για τα περισσότερα τραγούδια του συγκροτήματος τόσο σε στιχουργικό όσο και σε μουσικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των Metallica, o Ούρλιχ χρίστηκε επίσημα ιππότης στις 26 Μάϊου, αλλά έλαβε το παράσημο τώρα στο πλαίσιο του ταξιδιού του πρίγκιπα της Δανίας στο Σαν Φρανσίσκο. Στον 53χρονο ντράμερ απονεμήθηκε ο Σταυρός των Ιπποτών του Τάγματος του Dannebrog και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων μελών της μπάντας.

Οι Metallica ανάρτησαν φωτογραφία του με τον πρίγκιπα Φρειδερίκο και έγραψαν: «Μήπως αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα ότι πρέπει να τον αποκαλούμε σερ Λαρς τώρα; Συγχαρητήρια στον Λαρς, καθώς τιμήθηκε χθες το βράδυ από τον Φρειδερίκο, πρίγκιπα της Δανίας. Δεν είναι άσχημα για μυξιάρικο παιδί από την Gentofte!»

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο τίτλος αποδίδεται σε Δανούς που έχουν προσφέρει «υπηρεσίες προς το έθνος» και για τη συμβολή τους στις τέχνες και τις επιστήμες.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%