Lifestyle

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών

today4 Ιανουαρίου, 2018

Background
share close

Η οσκαρική ηθοποιός αποτελεί την 12η γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία του Φεστιβάλ

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε μία σπάνια και μοναδική καλλιτέχνιδα με ταλέντο και πειθώ». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών, Πιερ Λεσκιούρ και ο γενικός διευθυντής Τιερί Φρεμό,  ανακοίνωσαν ότι η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπήςτου φετινού 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8-19 Μαΐου 2018.

«Μέσα στα χρόνια, έχω βρεθεί στις Κάννες με διαφορετικούς ρόλους: ως ηθοποιός, ως παραγωγός, για τα Gala και στο Διαγωνιστικό Τμήμα, αλλά ποτέ για την απόλυτη ευχαρίστηση που έχει να παρακολουθείς την αφθονία των ταινιών που επιλέγει αυτό το σπουδαίο Φεστιβάλ», δήλωσε η μεγάλη σταρ σε ανακοίνωση της.

Cate Blanchett, φωτογραφία του Craig McDean, Vogue, 2014

Cate Blanchett, φωτογραφία του Craig McDean, Vogue, 2014

Η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, είναι η 12η γυναίκα πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του δημοφιλούς Φεστιβάλ. Μάλιστα, η κίνηση των διοργανωτών να τοποθετήσουν μια γυναίκα αντί ενός άνδρα στην ηγετική αυτή θέση, θεωρείται από πολλούς διόλου τυχαία, αλλά ένα σαφές μήνυμα – πολιτικά φορτισμένο – μετά το πέρας μιας χρονιάς όπου το ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης ισχυρών ανδρών της βιομηχανίας του θεάματος διαδεχόταν το άλλο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Αυστραλιανή ηθοποιός, η οποία είχε βραβευτεί από την Ακαδημία ως «Καλύτερη Γυναίκα Ηθοποιός» το 2014 για τον ρόλο της στην ταινία Blue Jasmine του Γούντι Άλεν, είναι μία από τις 300 γυναίκες στο Χόλιγουντ που έχουν ενεργό ρόλο στο Time’s Up, μια πρωτοβουλία ενάντια στις σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών στο Χόλιγουντ.

Σε μια σχετική επί του θέματος πρόσφατη τοποθέτησή της, η δημοφιλής ηθοποιός είχε δηλώσει ότι «όποιος άνδρας είναι σε θέση εξουσίας, είτε είναι παραγωγός ταινιών είτε ακόμα και πρόεδρος των ΗΠΑ και πιστεύει ότι έχει το προνόμιο να εκφοβίσει ή να κακοποιήσει σεξουαλικά τις γυναίκες με τις οποίες έρχεται σε επαφή, πρέπει να λογοδοτήσει».

 

Πηγή: elculture.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%