Lifestyle

Ο Τζουντ Λο στη… «Ζούγκλα» για τους πρόσφυγες

today23 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Ο διάσημος ηθοποιός Τζουντ Λο κι άλλοι βρετανοί συνάδελφοί του επισκέφθηκαν το πρόχειρο θέατρο που έχει στηθεί εντός της «Ζούγκλας» του Καλαί (βόρεια) και ανέγνωσαν ενώπιον περίπου 200 μεταναστών κείμενα, που έχουν γράψει πρόσφυγες με στόχο την επαγρύπνηση της βρετανικής κοινής γνώμης σχετικά με την τύχη των ανηλίκων που παραμένουν χωρίς οικείους τους στον καταυλισμό προσφύγων της Γαλλίας.

Η επιχείρηση αυτή αποτελεί συνέχεια της ανοικτής επιστολής που εστάλη πρόσφατα στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, την οποία υπογράφουν εκατό σημαίνουσες προσωπικότητες της Βρετανίας μεταξύ αυτών οι ηθοποιοί Ίντρις Έλμπα και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Σε αυτήν την επιστολή απευθύνεται έκκληση προς τον βρετανό πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μεταφερθούν σε βρετανικό έδαφος οι ανήλικοι που παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο Καλαί και έχουν συγγενείς στη Βρετανία.

Ο Τζουντ Λο έφθασε νωρίς το απόγευμα στην «Ζούγκλα» όπου 3.700 μετανάστες, σύμφωνα με τα στοιχεία των γαλλικών αρχών, ζουν σε επισφαλείς συνθήκες.

Ο διάσημος καλλιτέχνης διέσχισε πεζή τον καταυλισμό και κατευθύνθηκε στον χώρο του Good Chance Theatre, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ενώπιον ενός κοινού περίπου 200 μεταναστών, ο Τζουντ Λο και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες και δημιουργοί, μεταξύ αυτών ο τραγουδοποιός Τομ Οντέλ και ο Τομ Στόπαρντ, διάβασαν ένας μετά τον άλλο επιστολές μεταναστών που διαμένουν στη “Ζούγκλα”, με τη συνοδεία κυρίως αφγανικής παραδοσιακής μουσικής.

Η παράσταση, η οποία μεταφραζόταν απευθείας στα αραβικά, τα κουρδικά, τα παστούν και τα φαρσί από μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, ολοκληρώθηκε με το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

 

Πηγή: nooz.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%