Σινεμά - TV

10 από τις πιο ακριβοπληρωμένες τηλεοπτικές σειρές του κόσμου!

today10 Απριλίου, 2017

Background
share close

Όταν μιλάμε για ακριβές παραγωγές, συνήθως ο νους μας πάει σε κινηματογραφικές εμπορικές επιτυχίες. Όμως όπως θα δείτε παρακάτω, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν δίνονται μεγάλα ποσά για τις σειρές!
Δείτε τις δέκα πιο ακριβοπληρωμένες ξένες σειρές που προβλήθηκαν ποτέ στην τηλεόραση.

10. Τέρα Νόβα (Terra Nova)

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_01

4 εκ. δολάρια/επεισόδιο. Η Fox δεν ακολούθησε την κλασική στρατηγική που συνηθίζεται με τις σειρές, δηλαδή να πληρώνει μόνο το 1ο πιλοτικό επεισόδιο και στη συνέχεια, με βάση την απήχησή του, να αποφασίζει για την υπόλοιπη σεζόν. Έτσι προπλήρωσε και τα πρώτα 13 επεισόδια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου επεισοδίου που κόστισε 14 εκατομύρια δολάρια. Τα σκηνικά και τα ειδικά εφέ αποδείχτηκαν πολύ ακριβά για το κανάλι, έτσι η σειρά μάλλον δεν θα επιστρέψει ξανά στους δέκτες.
9. Deadwood

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_02

4,5 εκ. δολάρια/επεισόδιο Η HBO επένδυσε υπερβολικά μεγάλα ποσά για τη δημιουργία μιας αληθινής πόλης που μοιάζει με εκείνες του φαρ ουέστ, αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να κατασκευάσει μόνο μπροστινά σκηνικά.

 

8. Boardwalk Empire

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_03

5 εκ. δολάρια/επεισόδιο. Το πρώτο επεισόδιο κόστισε 18 εκατομύρια δολάρια, αφού κατασκεύασαν ένα πεζόδρομο σχεδόν ίδιο με εκείνο που υπήρχε στο Aτλάντικ Σίτυ τη δεκαετία του 1920. Υπήρχε αυθεντική μουσική, αυτοκίνητα, ρούχα, όπως ακριβώς στο παρελθόν. Φυσικά στον προϋπολογισμό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι σκηνοθέτης ήταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

 

7. Frasier 

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_04

Το κανάλι NBC δεν είχε την πολυτέλεια να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Kelsey Grammer, αφού ο ίδιος ήταν αρκετά καθιερωμένος στο κανάλι. Ως την 11η σεζόν, ο ίδιος κέρδιζε 1.6 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο, σχεδόν το 30% όλου του προϋπολογισμού της σειράς. Ακόμα και ο σκύλος που έπαιξε τον Eddie έπαιρνε 10.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο!

 

6. Camelot

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_05

7 εκ δολάρια/επεισόδιο. Όσα προβολή και χρήματα να έπεφταν για την προώθηση της σειρά, τίποτα δεν μπορούσε να κρατήσει την κατηφόρα που είχε πάρει. Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα μόλις δύο μήνες πριν από το ασήμαντο τότε Game of Thrones. Το Camelot ακυρώθηκε μόλις τελείωσε η πρώτη του σεζόν.

 

5. Marco Polo

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_06

9 εκ. δολάρια/επεισόδ. Με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 90 εκ. δολάρια για όλη τη σεζόν με τα δέκα επεισόδιά της (!), η σειρά ήταν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο για την Netflix. Ευτυχώς για τους θαυμαστές, η σειρά θα έχει και 2η σεζόν.

 

4. Φιλαράκια (Friends)

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_07

10 εκ. δολάρια/επεισόδιο. Οι πρωταγωνιστές ενώθηκαν και ζήτησαν να πληρώνονται με το ίδιο ποσοστό, με αποτέλεσμα να γίνει το κλίμα πιο ευχάριστο στα γυρίσματα. Στο τέλος της τελευταίας σεζόν, ο καθένας κέρδιζε 1 εκ. δολάρια για κάθε επεισόδιο, ποσό που αντιστοιχούσε στο 60% του προϋπολογισμού κάθε επεισοδίου.

 

3. Ρώμη (Rome)

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_08

10 εκ. δολάρια/επεισόδιο. Βρισκόμενο μία σεζόν μπροστά, η HBO είχε το δύσκολο έργο του να λανσάρει δύο υπερβολικά ακριβές σειρές ταυτόχρονα, ευτυχώς, μετά από συνεργασία με το BBC, το οποίο συμμετείχε στα έξοδα κατά 15% με αντίτιμο να έχει τα δικαιώματα της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η σειρά κέρδισε επτά Βραβεία Emmy και αγαπήθηκε από κριτικούς και ιστορικούς. Ωστόσο, μετά από μόλις δύο σεζόν, ακυρώθηκε, λόγω της δυσκολίας στο να συνεχίσει να είναι ιστορικά ακριβής.

 

2. Game of Thrones

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_09

10 εκ. δολάρια/επεισόδιο. Η τωρινή σεζόν έχει τν μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ενώ κάποια μελλοντικά επεισόδια αναμένεται ακόμα και να τον ξεπεράσουν!

 

1. ER (Στην Εντατική)

10_of_the_most_expensive_tv_shows_ever_made_640_10

13 εκ. δολάρια/επεισόδιο. Η ιατρική σειρά με σταρ τον George Clooney ήταν προφανώς μια τεράστια επιτυχία για το κανάλι NBC. Όταν η σταδιοδρομία του Κλούνυ (Clooney) στον κινηματογράφο πήρε τα πάνω της, ζημιώθηκε σημαντικά τη σειρά. Οι παραγωγοί, έτσι, άρχισαν να αυξάνουν τον προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό αποδείχθηκε μοιραίο, αφού η σειρά έχασε το 15% της ακροαματικότητάς της μέσα σε δύο σεζόν, ενώ ο Κλούνυ έφυγε ούτως ή άλλως το 1999.

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%