Σινεμά - TV

Berlinale 2016: H Eμα Τόμπσον ευχαριστεί τους κατοίκους της Λέσβου για τη στάση τους στο προσφυγικό

today18 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Το Flix συνάντησε την Έμα Τόμπσον για μία συνέντευξη για τη νέα της ταινία «Alone in Berlin», στο πλαίσιο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η ταινία ήδη πραγματεύεται μία πολιτική πραγματικότητα: την αντίσταση απλών ανθρώπων στον παραλογισμό και τη σκληρότητα της εξουσίας – όπως ένα ζευγάρι μεσήλικων στο Βερολίνο του Χίτλερ.

Παραθέτουμε το άρθρο που ανέβασε το flix.gr λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με την βρετανίδα ηθοποιό Έμα Τόμπσον.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της ομάδας του flix:

«Ήμασταν προετοιμασμένοι να μιλήσουμε για το παρελθόν του φασισμού, την επανεμφάνιση κι άνοδο της ακροδεξιάς στη σύγχρονη Ευρώπη, την πολιτική φωνή της Έμα Τόμπσον σε θέματα ακτιβισμού, ισότητας, οικολογίας. Αλλά αυτό που ζήσαμε δεν το περιμέναμε».

«Ευχαριστώ», μάς υποδέχθηκε στα ελληνικά. Στην ταραχή και το μουρμούρισμα μας «εμείς ευχαριστούμε για την ταινία και την πολιτική σας φωνή», μάς κοίταξε πολύ σοβαρά και διαπεραστικά. «Οχι, στ’ αλήθεια σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κάνει για τους πρόσφυγες. Διαβάζω κι ενημερώνομαι καθημερινά για όσα συμβαίνουν στη Λέσβο. Είναι ένα νησί που αγαπώ κι έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Το βρίσκω υπέροχο. Ειδικά την Εφταλού, όπου συνηθίζω να μένω. Όμως δεν έχω ξανααισθανθεί τέτοιο δέσιμο μαζί με τους υπέροχους ανθρώπους σας, όσο τώρα…»

«Η χώρα μου δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στον κόσμο. Τι προκαλέσαμε εμείς οι δυτικοί βομβαρδίζοντας το Ιράκ και προκαλώντας όλη αυτή την αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Πιστέψαμε πραγματικά ότι δε θα γύριζε όλο αυτό εναντίον μας; Νομίζουμε ότι οι άνθρωποι της Συρίας που έχουν βιώσει τον πόλεμο δε θα χτυπούσαν τις πόρτες των συνόρων μας; Τι νομίζαμε δηλαδή; Μιλάμε για τρομοκράτες. Εμείς γεννήσαμε τους τρομοκράτες. Θα γίνεις τρομοκράτης αν βιώσεις μικρός το θάνατο των γονιών σου. Αυτό θα γίνεις…»

«Πέραν όμως κάθε πολιτικής θέσης, η δική μου είναι πάντα καθαρή, δημόσια και αμετακίνητη, θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες για την ανθρωπιά τους. Είστε υπέροχοι. Σας αγαπώ. Μόλις επιστρέψετε στη χώρα σας, σάς παρακαλώ από καρδιάς να δώσετε τα ευχαριστώ μου και την αγάπη μου στους ανθρώπους της Μυτιλήνης. Πρέπει να είστε περήφανοι…»

 

Πηγή: flix.gr

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%