Μουσική

Κανονική συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision

today24 Ιανουαρίου, 2014

Background
share close

Αν και υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες μέχρι πρόσφατα, τελικά παρά τις δυσκολίες η χώρα μας θα βρίσκεται και φέτος κανονικά στον διαγωνισμό της Εurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Μάιο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EBU η Ελλάδα θα διαγωνιστεί, με τις εξής χώρες: Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.Αναπάντεχη ήταν η απουσία της Σερβίας και της Βουλγαρίας από τη φετινή Eurovision και κατά πάσα πιθανότητα της Σλοβενίας.

Από φέτος τα δικαιώματα της Eurovision και των προγραμμάτων της EBU θα έχει η ΝΕΡΙΤ, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι δυο ημιτελικοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν 6 και 8 Μαΐου με συμμετοχή 30 χωρών, ενώ όπως είναι γνωστό Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Δανία προκρίνονται απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%